Af Lars Dinesen - 18/08-15 10:57

23-årig anholdt for blodigt hjemmerøveri i Kalundborg23-årig anholdt for blodigt hjemmerøveri i Kalundborg

Hjemmehjælper fandt i juli 71-årig mand i blodpøl efter et hjemmerøveri. Mistænkt mand er nu anholdt.

Politiet har nu anholdt den mand, som man mener stod bag et groft hjemmerøveri mod en 71-årig mand i Kalundborg den 22. juli.

Den mistænkte blev anholdt af Midt- og Vestjyllands Politi nær Herning på baggrund af en efterlysning fra Midt- og Vestsjællands Politi.

- Der er efter vores opfattelse tale om et klokkeklart hjemmerøveri mod en helt vilkårlig ældre mand, og vi anser det som en meget alvorlig sag, fortæller pressetalsmand Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Anklagemyndighed frifinder ægtepar for plejehjemsdrab
Anklagemyndighed frifinder ægtepar for plejehjemsdrab

Det var en hjemmehjælper, som tidligt om morgenen den 22. juli fandt den 71-årige mand liggende i sit hjem.

Den ældre mand fik ved røveriet flere kvæstelser i hovedet, og politiet beskrev efterfølgende episoden som "voldelig og blodig".

Politiet har tidligere oplyst, at den ældre mand selv lukkede røveren ind i hjemmet. Manden ventede på den sædvanlige hjemmehjælper fra kommunen, da gerningsmanden dukkede op.

Trafikåre spærret i København: Lastbil sidder fast under bro
Trafikåre spærret i København: Lastbil sidder fast under bro

Tirsdag vil den 23-årige mand blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk. Her vil anklagemyndigheden kræve ham varetægtsfængslet på baggrund af en sigtelse for groft røveri.

Straffen for grove hjemmerøverier, hvor kyniske gerningsmænd slår til mod tilfældige ofre, blev for nogle år siden skærpet. Stramningen betød, at sådanne røverier i udgangspunktet skal straffes med fem års fængsel.

LÆS OGSÅ: Chauffør rammer vindmøllevinge på rasteplads og omkommer

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx