Af - 02/11-15 17:46

Læger står til skattesmæk for børnepasningLæger står til skattesmæk for børnepasning

I april afslørede metroxpress, at læger på Aarhus Universitetshospital havde fået betalt børnens rejseudgifter for forskerpenge. Nu slår regionen fast, at det er skattepligtigt

storybild

(Billede: Metroxpress)

En række læger, der har fået familiens omkostninger betalt for forskerpenge under ophold i udlandet, står nu til gevaldige skattesmæk.

Det slår Region Midtjyllands revisor fast i et notat.

I april afslørede metroxpress, at to kvindelige forskere fra Aarhus Universitetshospital i 2012 og 2013 har i alt brugt 452.159 kroner på private udgifter betalt af forskningspenge, da de var udstationeret i Canada. De knap 200.000 kroner er gået til at betale for deres børn.

Den ene forsker afleverede hver måned en regning på godt 2.000 kroner for børnehaven. Den anden fik betalt flybilletter og forsikring for børnene for 40.000 kroner og 95.543 kroner for sine døtres skole.

Kommuner klar med flere fyresedler
Kommuner klar med flere fyresedler

“Vi har efter jeres historie haft vores revisor til at se på reglerne, om hvorvidt regionen er indberetningspligtig til SKAT i de situationer, hvor der er betalt for ægtefælle og børns rejser til udlandet via forskningspenge, og vedkommende har gjort opmærksom på, at vi har indberetningspligt,” siger økonomidirektør Per Grønbech fra Region Midtjylland.

Han har ikke tal for, hvor mange læger i regionen, der har fået sådanne udgifter betalt.

“Vi har jo et betydeligt antal sager med forskningspenge. Det er jo forskerne selv som har indsamlet pengene,” siger han.

Millioner til børnepasning misbruges i kommuner
Millioner til børnepasning misbruges i kommuner

Professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet, Per Nikolaj Bukh, mener, at regionen selv burde have opdaget det.

“Det burde vel næsten sige sig selv, at det selvfølgelig er skattepligtigt, når man får betalt udgifter, der vedrører ens mand og børn. Det er jo det man kalder et frynsegode ved ens arbejde,” siger han.

LÆS OGSÅ: Så markant er forskellen på prisen for børnepasning

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Prins Henriks ønske: Overraskede...
bt.dk
OLs superstjerne bryder ud i tårer...
bt.dk
Susan Himmelblå om ikonisk scene med...
bt.dk
Michael Dyrby: Jeg kan ikke slippe...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx