31/07-14 08:34

Planer om syriske flygtninge i nedlagt kasernePlaner om syriske flygtninge i nedlagt kaserne

Sønderborg kommer i fremtiden formentlig til at huse flygtninge fra Syrien.

storybild

Sønderborg Kaserne skal til at huse flygtninge fra borgerkrigshærget land Syrien. (Billede: Polfoto)

Sønderborg Kaserne skal omdannes til flygtningecenter for syriske flygtninge. Det er i hvert fald planen som Udlændingestyrelsen arbejder på. De forhandler lige nu med Forsvaret, der ejer kasernen, om at leje den for minimum et år.

Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen er ikke sikker på, at borgerne i Sønderborg vil være glade for at kasernen skal huse flygtninge.

- Det er lidt ligesom med vindmøllerne. Dem vil vi gerne have og vi vil gerne være grønne, men de skal bare ikke stå hos os. Sådan er det også i Sønderborg, der er jeg klar over, siger Erik Lauritzen til DR SYD.

Modstand i byrådet

Dansk Folkeparti og Venstre i Sønderborg Byråd har indkaldt til ekstraordinært byrådsmøde, hvor de vil kæmpe for at forhindre et asylcenter på kasernen.

- Jeg synes det er en rigtig dårlig idé. Der er en del sociale problemer, som følger med ved et asylcenter. Statistisk set ved vi at op mod 20% vil begå kriminalitet i den tid de er her, og det synes jeg ikke lyder særligt godt, siger Dansk Folkepartis medlem af byrådet, Stefan Lysdal

Borgmesteren så også gerne, at kasernen blev brugt til noget andet end asylcenter:

- Jeg havde da håbet på at der var uddannelsesinstitutioner, der ville rykke ind på kassernen. Det havde vi søgt efter, men det er ikke lykkedes, siger Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx