Af - 20/03-15 14:52

Betjent frikendt efter skudepisodeBetjent frikendt efter skudepisode

En 32-årig politibetjent blev af Retten i Aarhus frikendt for grov vold, efter han affyrede sit tjenestevåben tre gange mod beruset knallertkører i 2013.

En 32-årig aarhusiansk politibetjent kan tørre sveden af panden, efter at Retten i Aarhus fredag frifandt ham for grov vold.

Politibetjenten var tiltalt, fordi han i november 2013 affyrede tre skud med sit tjenestevåben mod en trehjulet, overdækket knallert, der kom kørende imod ham.

Føreren af knallerten var stærkt beruset med en promille på 2,26.

Politibetjenten har nægtet sig skyldig gennem hele sagen. Han handlede i nødværge, har han hævdet.

- Den her dom viser, at der er plads til, at politiet kan passe sit arbejde, og det glæder mig, at dommeren i sin afgørelse lægger vægt på politibetjentens handlepligt, sagde betjentens forsvarer, Mette Grith Stage.

- Det var den dom, vi havde regnet med, sagde hun.

I afgørelsen fastslår domsmandsretten, at knallerten havde kurs direkte mod betjenten, som havde pligt til at gribe ind og forsøge at standse køretøjet.

Da føreren af knallerten ikke stoppede, affyrede betjenten tre skud nedad mod hjulophænget. Det var utilsigtet, at det ene skud ramte føreren, lød det i dommen.

Anklagemyndigheden påstod, at der ikke var nogen god begrundelse for at bruge pistolen. Derfor forlangte senioranklager Line Scharf betjenten idømt fængsel i tre måneder.

René Jørgensen, der blev ramt af skuddene, er chokeret over rettens afgørelse.

- Jeg synes, det er et fuldstændig vanvittigt system, hvis en betjent kan få lov til at skyde på den måde, som han gjorde uden at blive straffet, sagde René Jørgensen efter dommen.

René Jørgensen erkender da også, at han selv skal straffes for at have kørt spirituskørsel.

- Selvfølgelig skal jeg have min straf, det vil jeg slet ikke lægge skjul på. Men jeg har mistet tilliden til politiet nu, sagde han.

- Hvis jeg ser en spritbilist fremover, vil jeg ikke ringe til politiet. Jeg er bange for, om han eller hun bliver skudt.

Afgørelsen fredag betyder dermed, at den 32-årige politibetjent kan få lov til at fortsætte sit arbejde i politiet.

Hvis han var blevet fundet skyldig, havde han mistet jobbet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forældre raser over børne-program på...
bt.dk
Kan det betale sig at købe en brugt...
bt.dk
Christina Sederqvist: Når jeg bliver...
bt.dk
'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx