Af - 31/03-15 08:11

Hadet turist-trend kan blive sommerens store hitHadet turist-trend kan blive sommerens store hit

Sokker i sandalerne kan komme til at forpeste sommeren 2015 spår britiske modeeksperter, som fortæller, at der er strenge regler for, hvordan fænomenet skal bæres.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Sokker i sandalerne er in. Faktisk har de været det siden efteråret blandt modens førende fashionister, hvor indflydelsesrige bloggere ikke kunne slippe sommerens brug af Birkenstock, men fortsatte at bruge dem langt ind i november kombineret med ankelsokker.

Og nu skal der så være godt nyt til alle de utrendy danske mænd, men også kvinder, som ikke tør slippe tæerne fri, for ifølge den britiske modepresse fortsætter trenden her i 2015, selv om flade sandaler traditionelt kun har været populært blandt campister, mænd uden stil og hippier.

- Men sokkerne er vigtige. De skal have en vis vibe af vandring, og det er bedst, hvis de er grå, oliven eller brune. De skal bæres lidt løst ned om anklen, og det samlede look skal være et udendørslook, sådan i retning af 'mand med skæg, oprullede jeans og skovmandsskjorte', forklarer Katherine Ormerod, senior moderedaktør på det italienske modeblad Grazia.

Derfor skal du have to forskellige sokker på i dag
Derfor skal du have to forskellige sokker på i dag

Men det er ikke kun mænd, som kan se frem til sokker i sandalerne ifølge mode skribenterne. Også kvinderne kommer nu med for alvor:

- Sokker i Birkenstock-sandaler er takket være en del billeder i modemagasiner og Instagram nu nået frem til kvinderne på gaden, skriver modeskribenten Nicole Mowbray, som understreger, at hvis kvinder skal bære fænomenet, så går det altså kun, hvis man samtidigt har bare ben under for eksempel en kjole.

Hvis man alligevel som kvinde skulle driste sig til at blæse på modegeneralerne og kombinere sandaler og sokker med bukser, er der dog alligevel også regler for dette ifølge Katherine Ormerod:

- Hvis du forsøger dette, så skal buksebenene rulles så langt op, at man kan se et stykke ben mellem sokker og bukserne.

DAGENS TALEBOBLE: Hvad siger Stacys sok til at skulle ned i hendes bh?
DAGENS TALEBOBLE: Hvad siger Stacys sok til at skulle ned i hendes bh?

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kan du genkende reality-deltageren?...
bt.dk
Statsministeriet: Ingen ændringer i...
bt.dk
Mad med forårsstemning: Lene Hanssons...
bt.dk
22-årige danske Marie-Louise er lige...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx