Af - 11/09-16 09:34

Derfor bør du spise den midterste del af ananassenDerfor bør du spise den midterste del af ananassen

En ny undersøgelse viser, at kun hver femte spiser den midterste del af ananassen. Men ifølge fødevareeksperter, er der faktisk en god grund til at gøre det.

Bildstrecke im Grossformat »

21 procent skærer midten af ananassen fra.

Den er sød, saftig og helt gul. De fleste kan nok blive enige om, at ananassens frugtkød smager skønt, men det samme kan man ikke umiddelbart sige om ananassens midte - også kaldet "stokken".

Ananasstokken er i hvert fald hård, mindre gul og smager ikke af sukker, og det får 73 procent af danskerne til at skære stokken i ananassen fra.

Det viser en ny undersøgelse, som metroxpress har fået udarbejdet af YouGov.

Derimod vælger mere end hver femte faktisk at sætte tænderne i den hårde og mere tørre del af ananassen - og det skal de blive ved med. I hvert fald hvis man lytter til eksperterne.

Ifølge både fødevareekspert Orla Zinck og lektor i fødevarekemi Karsten Olsen har ananasstokken et højere fibreindhold end frugtkødet i ananassen.

- Fiber er med til at bevare en naturlig bakterieflora i tarmen, forklarer Karsten Olsen til metroxpress og uddyber:

- Der er ikke noget dårligt ved at spise ananasstokken, andet end at du ikke får energi ud af det. Alt frugtsukkeret er i frugtkødet.

Ny undersøgelse: Denne frugt har et seriøst image-problem
Ny undersøgelse: Denne frugt har et seriøst image-problem

Selvom stokken er sund at spise, har den smagsmæssigt ikke så meget at byde på:

- Jeg synes, stokken smager ad helvede til, erkender Orla Zinck til metroxpress. Han har mange års erfaring inden for fødevarer, og har blandt andet arbejdet 10 år i Fødevarestyrelsen. Det overrasker ham, at der overhovedet er nogen, der spiser stokken.

Karsten Olsen er mindre negativ:

- Stokken smager ikke delikat, set fra mit gastronomiske synspunkt. Selv spiser jeg ikke stokken, men hvis den bliver serveret for mig, ville jeg gøre det, siger han.

Sådan undgår du de dårlige frugter i butikken
Sådan undgår du de dårlige frugter i butikken

Preben Vestergaard Hansen, der underviser på Ernærings- og sundhedsuddannelsen på Metropol i København, har en anden tilgang.

- Jeg spiser stokken, og det er for at blive mere mæt. Der er mindre vand i den sammenlignet med frugtkødet, siger han til metroxpress.

Karsten Olsen forklarer, at stokken ikke som sådan er skabt til at blive spist. I stedet har den en vigtig funktion:

- Stokken transporterer alt saft og kraft nede fra planten og på til bladene, så frugten kan overleve. Derfor er den ikke en del af ananassens kød.

Sådan undgår du de dårlige frugter i butikken
Sådan undgår du de dårlige frugter i butikken

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx