Region: ‘Menneskelig fejl’ at opkald om treårigs død er forsvundetRegion: ‘Menneskelig fejl’ at opkald om treårigs død er forsvundet

En menneskelig fejl er årsagen til, at det afgørende radioopkald om treårige Htaws død på Bornholm ikke blev optaget, skriver Region Hovedstaden til sundhedsministeren. Det viser sig nu, at flere opkald er forsvundet i systemet.

storybild

En menneskelig fejl.

Sådan forklarer Region Hovedstaden i en redegørelse til sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V), hvorfor det afgørende ambulanceopkald i sagen om treårige Htaw, som døde af et astmaanfald på Bornholm, som det eneste af 12 opkald ikke blev optaget som lydfil.

- Grunden, til at netop det efterspurgte opkald ikke er optaget, skyldes en fejlagtig opkobling på én af arbejdsstationerne (på vagtcentralen, red.). Den fejlagtige opkobling skyldtes en menneskelig fejl og ikke en generel teknisk fejl, skriver regionen til ministeren.

Forældre i dyb sorg: Ønsker svar på vores treårige søns død
Forældre i dyb sorg: Ønsker svar på vores treårige søns død

Opkaldet, der er forsvundet i systemet, var fra den første ambulance, der kom ud til Htaw den 8. oktober, til vagtcentralen. På opkaldet blev der første gang meldt om hjertestop, samt besluttet hvilken behandling Htaw skulle have.

Ministeren har bedt om Region Hovedstadens redegørelse, efter at metroxpress har beskrevet sagen om Htaws død.

Redegørelsen afslører, at den ‘menneskelige fejl’ - som regionen tidligere har omtalt som en ‘teknisk fejl’ - først er blevet opdaget nu, og at flere opkald derfor er gået tabt i systemet.

- Den fejlagtige opkobling i systemet er først blevet opdaget i forbindelse med nærværende undersøgelse, men er sandsynligvis opstået i forbindelse med en justering af den fysiske opsætning af systemet tidligere på året (2016, red.). Konsekvenser heraf er, at der formentlig er andre opkald, der heller ikke er blevet optaget.

Det fremgår ikke af redegørelsen til ministeren, hvor mange opkald der er gået tabt.

Region Hovedstaden fastholder i sin redegørelse, at Htaw blev behandlet efter ‘god faglig standard’, selv om øens akutlægebil ikke var i drift. Styrelsen for Patientsikkerhed er ved at undersøge sagen.

LÆS OGSÅ: Region fik penge til akutlægebil på Bornholm i juni - den holder stadig stille

LÆS OGSÅ: Sundhedsministeren går nu ind i sag om død treårig dreng

LÆS OGSÅ: Bornholm uden akutlægebil: Treårig dreng døde af astmaanfald

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Venner gennem 30 år: Eddie Skoller...
bt.dk
City-stjerne blev angrebet af...
bt.dk
Bortvist fra Hummel: Nu gør han...
bt.dk
Afsløring: Erdogans-stikkerlinje...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx