04/04-18 20:35; Opdateret: 05/04-18 00:24

Pernille Vermund vil udfordre DF på hjemmebanenPernille Vermund vil udfordre DF på hjemmebanen

I Sydjylland blev det største parti ved det seneste folketingsvalg DF, som nu får en ny udfordrer.

storybild

Sønderborg. Der er en spændende valgkamp i vente i Sydjylland, da Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, bliver partiets spidskandidat i kredsen ved det kommende folketingsvalg.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Formanden er opvokset og bor i Nordsjælland, men valget er faldet på Sydjylland.

- Det ville have været fedest, hvis jeg var sønderjyde, og det bliver et stort ansvar som udefrakommende at skulle repræsentere Sydjylland i Folketinget, siger Pernille Vermund.

Det var ventet, at formanden ville satse på Sydjylland, da Mette Thiesen vil stille op i Nordsjælland. Sidstnævnte var den eneste kandidat fra Nye Borgerlige, der blev valgt ind ved kommunalvalget.

Ved det seneste folketingsvalg gik en stor del af stemmerne i Sydjylland til Dansk Folkeparti, og dem håber Pernille Vermund altså på at kapre.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, er også opstillet i Sydjylland, der betegnes som partiets højborg.

I meningsmålingerne bevæger Nye Borgerlige sig hele tiden lige omkring spærregrænsen.

Pernille Vermund har gennem de seneste måneder besøgt Sydjylland flere gange og har kørt landsdelen igennem "på kryds og tværs".

- Et eller andet sted må man sige, at indtil andet er bevidst, er man som formand det stærkeste kort i partiet, siger hun.

- Det er også en disponering på partiets vegne, at det her er en landsdel, som har prøvet at være tabt og forstår, hvad det vil sige, at være en del af det nationale værdifællesskab i Danmark.

- Og det er jo det, vi kæmper for i Nye Borgerlige. At forsvare og bevare vores nationale værdier. Derfor var det naturligt for mig og for os, at det var her, jeg skulle opstille.

Nye Borgerlige blev stiftet i oktober 2015 og blev året efter opstillingsberettiget til Folketinget. Partiet har i dag omkring 4000 medlemmer og 68 lokalforeninger spredt over hele landet.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

23-årige Maria er kristen og går med...
bt.dk
Amalie Szigethy: Jeg har kysset med...
bt.dk
Nyt forslag fra DF: Det er logik for...
bt.dk
Aviciis familie udsender åbent brev:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx