Af - 09/06-15 18:47; Opdateret: 10/06-15 10:49

Kasper smadrede 16-årig og kom til Caribien: Jeg lærte megetKasper smadrede 16-årig og kom til Caribien: Jeg lærte meget

Kasper Johansen fik et år i Caribien for et groft overfald. Efter at han kom hjem, røg han tilbage i kriminalitet, men han er ikke i tvivl om, at turen hjalp ham.

Metroxpress har gennem en række aktindsigter samlet de kommuner, der siden 2010 har sendt utilpassede unge til Caribien.

Morgenen den 21. april 2008 sagde det klik for Kasper Johansen foran Nyborg Friskole. Den 15-årige fynbo havde et kontrovers med en ældre dreng, og mødet denne dag endte med, at Kasper sparkede og slog den 16-årige i hovedet, inden overfaldet blev afsluttet med en skalle.

Overfaldet gav ham 40 dages betinget fængsel på den betingelse, at han det næste år skulle følge Nyborg Kommunes handleplan. De ville have ham på et skibsprojekt i Caribien.

Danske Caribien-historier trækker overskrifter i udlandet
Danske Caribien-historier trækker overskrifter i udlandet

- Jeg sagde selvfølgelig ja, så jeg sad hurtigt på et fly mod Honduras. Da jeg kom derud, kunne jeg ikke styre min ekstremt korte lunte og vidste ikke, hvad det ville sige at være en del af et fællesskab. Det lærte jeg. Det var rigtig godt, siger han til metroxpress og tilføjer:

- Når man giver noget til et fællesskab, så får man noget igen. Det har jeg lært på skibet, og det har jeg taget med ud i samfundet i dag.

Efter et år i Caribien kom Kasper hjem, bestod sin 9. klasse eksamen og fik en bolig af Nyborg Kommune i Odense sammen med et job i Kvickly. Et halvt år efter, da Kasper fyldte 18 år, røg han dog tilbage i det kriminelle miljø.

- Kommunen stoppede med at betale for lejligheden, og jeg blev frataget mine kontaktpersoner. Jeg var ikke blevet coachet i at lægge et budget og adminstrere mine ting, så jeg mistede min lejlighed. Jeg tog tilbage til Nyborg og faldt tilbage i dårlige vaner med for eksempel tyveri, siger Kasper.

Se kortet: Disse 26 kommuner har sendt 59 unge til Caribien for 42 millioner
Se kortet: Disse 26 kommuner har sendt 59 unge til Caribien for 42 millioner

Han blev dog taget af politiet, og denne gang gik alvoren op for den i dag 23-årige Kasper.

- Jeg var lige fundet sammen med min nuværende kæreste, og hun bad mig om at få styr på mit liv. Jeg fik heldigvis en dom med fodlænke. Så nu er jeg i gang med at uddanne mig som møbelpolstrer, og vi har lige købt et hus,” siger han.

Ved du noget om Caribien-turene? Så tip os på meg@mx.dk eller abs@mx.dk.

LÆS OGSÅ: Asger Aamund i hed DR-debat: Caribien-afsoninger er 'ekstremt usolidariske'

LÆS OGSÅ: Caribien-konflikt: Venstre-profil uenig med borgmester

LÆS OGSÅ: Venstre-borgmester om Caribien-ture: Det er billigt

LÆS OGSÅ: Pia Kjærsgaards valgløfte: Det skal være slut med Caribien-ture

LÆS OGSÅ: Christian begik knivrøveri: Her afsoner han i Caribien

LÆS OGSÅ: Christian blev rockerlærling efter Caribien-tur

LÆS OGSÅ: Ung misbruger på Caribien-tur: Det var verdens marihuana-hovedstad

LÆS OGSÅ: Ammitzbøll: Forargeligt at kriminelle kommer på badeferie i Caribien

LÆS OGSÅ: Unge misbrugere får Caribien-ture for otte millioner kroner

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx