Af - 29/09-14 14:36

TV: Her flyver kuglerne om kameraet på Peters hjelmTV: Her flyver kuglerne om kameraet på Peters hjelm

Med små kameraer på hjelmene kan tidligere soldater nu vise resten af befolkningen, præcis hvordan deres udsendelse i Afghanistan er foregået.

Peter Max Holms gruppe glædede sig til at komme i kamp. Det fik de mere end opfyldt, da de pludselig lå omringet af Taliban.

Peter Max Holm havde været udsendt til Afghanistan i to måneder, da han og en kammerat kom til at snakke om, at det kunne være fedt at filme deres tur dernede: Ikke bare livet i lejren, men også når de lå på maven ude i støvet og mudderet med kuglerne flyvende om ørene.

- Så købte vi nogle kameraer fra Danmark og fik dem sendt derned. Det satte jeg så selv på min hjelm, og så gik jeg rundt med selve recorderen i lommen, fortæller Peter Max Holm.

Forsvaret forærer rækkehuse til syge ex-soldater
Forsvaret forærer rækkehuse til syge ex-soldater

Det var aldrig meningen, at optagelserne skulle vises frem for offentligheden, fortæller han: De skulle bare bruges som et minde om tiden i Afghanistan – og måske til at give vennerne og familien derhjemme et bedre indtryk af hans oplevelser dernede.

Alligevel sagde Peter Max Holm ja, da han blev kontaktet af et tv-selskab, der ville lave en række programmer med soldaternes egne optagelser. Det er blevet til serien ”Min krig”, som DR3 sender fra i aften. Men han var også i tvivl, inden han sagde ja til at medvirke og lade dem bruge optagelserne.

Endelig fred efter 348 år: Irland er ikke længere i krig med Danmark
Endelig fred efter 348 år: Irland er ikke længere i krig med Danmark

- Det var grænseoverskridende at fortælle så meget om, hvordan man føler. Det er fem år siden, og jeg havde også lagt låg på nogle af tingene. Så der var en masse tanker og følelser og dufte, der dukkede op igen, siger Peter Max Holm.

Hos DR fortæller programredaktør for DR3, Irene Strøyer, at der er lavet en aftale om hjælp, hvis udsendelserne har givet soldaterne brug for at få talt om deres oplevelser.

- Det er ikke et nemt program at stille op til. Og vi er afsindig glade for, at de har villet, siger hun til metroxpress.

Pladsmangel: Soldater bliver indkvarteret på hotel
Pladsmangel: Soldater bliver indkvarteret på hotel

For Peter Max Holm har det dog været okay at komme hjem. Han er ikke længere i forsvaret og læser i dag på ernæring og sundhedsuddannelsen.

- Jeg har haft en kort psykologforløb for lidt siden, fordi jeg gerne lige ville snakke lidt om nogle ting. Det er ikke sådan, at jeg er tynget af mareridt. Men jeg tænker da tilbage på oplevelserne på daglig basis, siger han.

Gidsel nævner Danmark i en ny video fra Islamisk Stat
Gidsel nævner Danmark i en ny video fra Islamisk Stat

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt imam beroliger Støjberg: Sådan...
bt.dk
Unge hærger børnehaver: 'Det gør både...
bt.dk
Efter sindssygt nedrykningsdrama: BT...
bt.dk
Alvorlig ulykke i forlystelse: Casper...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx