Af - 11/09-15 13:55

LISTE: Disse 10 lande har flest sager om illegalt arbejde i DanmarkLISTE: Disse 10 lande har flest sager om illegalt arbejde i Danmark

Antallet af udlændinge, der bliver sigtet for ulovligt arbejde i Danmark, er steget markant de seneste fem år.

Bildstrecke im Grossformat »

Her kan du se en top-10 over antallet af sigtelser fordelt på nationalitet.

Gadeprostituerede, illegale arbejdere på restauranter og på byggepladser og enkeltpersoner, der rejser til Danmark for at tjene nogle hurtige penge.

Antallet af udlændinge, der bliver sigtet for at arbejde ulovligt i Danmark, er mere end fordoblet siden 2010. Det viser data fra Rigspolitiet, som metroxpress har gennemgået.

I alt er 2.816 udlændinge blevet sigtet for ulovligt arbejde i perioden. Brudt op på nationaliteter er personer fra Nigeria øverst på listen med 321 sigtelser efterfulgt af Pakistan, Kina og Indien.

SE TOP-10 OVER ANTALLET AF SIGTEDE FORDELT PÅ NATIONALITET I GALLERIET OVER ARTIKLEN.

- Vi oplever typisk folk, der arbejder illegalt, optræder i brancher som prostitution, rengøring, pizzeriaer, transportvirksomheder og restaurationer, forklarer Thomas Kristensen, kommunikationsrådgiver hos Rigspolitiet.

Hos Center Mod Menneskehandel under Socialstyrelsen har man siden 2007 identificeret 417 ofre for menneskehandel i Danmark. Heraf er 43 procent fra Nigeria.

- Nigeria boner helt klart mest ud, og det er primært inden for prostitution, vi ser sagerne, siger specialkonsulent Anders Lisborg, som forklarer, at man dermed ikke kan sige, at prostitution er den mest udbredte form for illegalt arbejde i Danmark.

- Inden for de seneste år er man blevet mere opmærksom på menneskehandel til tvangsarbejde, som kan vise sig at være meget mere omfattende end prostitution.

Hans udtalelse bakke op af International Labour Organization, ILO, som anslår, at 21 millioner mennesker er ofre for tvangsarbejde. I EU anslår ILO, at 880.000 personer er ofre for tvangsarbejde, heraf 30 procent inden for prostitution, mens 70 procent er inden for landbrug, byggefag, fabriksarbejde og lignende.

Problemet er størst inden for hoteller, restaurationsbranchen og rengøring, men vi ser af og til også sager inden for bygge- og anlæg. Hvis du går 15 år tilbage, så så vi nærmest aldrig sager. I dag ser vi dem med jævne mellemrum.
Palle Bisgaard, næstformand i Byggegruppen i 3F.


LÆS OGSÅ: Klage til politiet: Jeres opførsel er utilstedelig

LÆS OGSÅ: Tanja vil forbyde købesex: - Den lykkelige luder findes ikke

LÆS OGSÅ: Luksuriøst pelsfirma frifundet for ulovlig arbejdskraft

LÆS OGSÅ: Thorning: Vi ønsker bred aftale om social dumping

LÆS OGSÅ: Kritik: Næsten slavelignende vilkår hos Ryanair

LÆS OGSÅ: Heunicke vil lukke lovhul efter dom om chaufførløn

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx