Af Ritzau - 08/09-16 05:00

FOA: Færre offentlige job vil gøre sektoren fattigFOA: Færre offentlige job vil gøre sektoren fattig

Befolkningsstigning betyder, at der bør investeres - ikke skæres - i antal offentlige ansatte, mener FOA.

storybild

Ifølge Politiken har regeringen sløjfet planen om en stigning på op til 18.000 fuldtidsbeskæftigede i den offentlige sektor frem mod 2025. (Billede: Free/Colourbox)

Danskerne bliver muligvis mere velstående, men hvis de i fremtiden skal i kontakt med det offentlige sundheds- eller plejesystem, kan de få en ubehagelig overraskelse.

Det forudsiger fagforbundet FOA's formand, Dennis Kristensen, på baggrund af nye beregninger af regeringens 2025-plan, som Politiken bringer torsdag.

Ifølge avisen har regeringen sløjfet planen om en stigning på op til 18.000 fuldtidsbeskæftigede i den offentlige sektor frem mod 2025.

I stedet skal den offentlige beskæftigelse være "omtrent uændret" frem mod 2025, lyder det i regeringens 2025-plan. Det skal ske samtidig med, at befolkningen vokser, og regeringen også lægger op til en mindre forøgelse af det offentlige forbrug.

- Vi får en offentlig sektor, som kommer til at halte voldsomt efter vores egen privatøkonomi.

- Vi oplever én verden, der hvor vi selv færdes, og når vi så skal hen i den offentlige sektor og gøre brug af den, så er der tale om "en fattigere verden", siger Dennis Kristensen.

Ifølge ham bliver skævvridningen særlig problematisk af, at den offentlige sektor i forvejen har måtte udstå besparelser "siden den økonomiske krise".

Det vil man komme til at mærke tydeligt, hvis børnetallene fortsat stiger, og vi samtidig står med et stort antal ældre, lyder det.

- Vi kommer ikke til at se, at det stigende behov kan dækkes, hvis det antal offentlige ansatte, vi er i dag, skal være stort set uændret i 2025, siger Dennis Kristensen.

Frem mod 2025 forventer regeringen, at befolkningen som følge af blandt andet længere levetid vil vokse med 260.000 personer.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx