Af - 19/03-14 22:36

Læger overså Waltrauts hidsige lungekræftLæger overså Waltrauts hidsige lungekræft

Waltraut Goerkes kræftbehandling blev forsinket over et halvt år, fordi man mente, hendes hosten blod skyldtes lunge-betændelse eller astma.

storybild

Waltraut Goerkes kræftbehandling blev forsinket over et halvt år, fordi man mente, hendes hosten blod skyldtes lunge-betændelse eller astma. (Billede: Privat)

59-årige Waltraut Goerke har fra april til august i 2012 vejrtrækningsproblemer og hoster blodigt spyt. Hendes praktiserende læger undersøger ikke videre, men giver en række
penicillinbehandlinger mod lungebetændelser.

Hver tredje kræftsyg bliver udsat for fejl
Hver tredje kræftsyg bliver udsat for fejl

Men problemerne fortsætter, og efter knap fem måneder bliver hun henvist til Fredericia Sygehus, hvor man ifølge hendes søn Brian Goerke også overser kræften:

- Min mor, som havde haft tarmkræft i 2010, spørger lægen, om ikke de blodige opkast tyder på lungekræft. Men han siger nej, nøjes med et røntgenbillede og tager ikke den CT-scanning, som han burde.

Men Waltraut Goerke, der er glad for ikke at have lungekræft, får det værre og værre.

I oktober kontakter hun selv Fredericia Sygehus. Her får hun en akuttid til en CT-scanning. Den viser småcellet lungekræft og en svulst, som er på størrelse med et æg.

Læger og jurister går mod Patienterstatningen
Læger og jurister går mod Patienterstatningen

- Overlægen, som beordrede scanningen, sagde, der var sket en lægelig fejl, og at vi skulle klage, siger Brian Goerke.

Waltraut Goerke begynder i december 2012 behandlinger med kemoterapi og stråler, men tåler dem ikke og dør af en række blodpropper i maj 2013.

Hanne døde af kræft fra transplanterede lunger
Hanne døde af kræft fra transplanterede lunger

- Jeg lovede min mor, inden hun døde, at klage og søge erstatning, og det har jeg gjort. Man indrømmer den manglende CT-scanning, men erstatningen er afvist med begrundelsen, at hun ville have været død alligevel. Det er meget mærkeligt, at systemet undersøger sig selv og bagefter kan konkludere, som det passer bedst.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx