Af Daniel Seistrup - 12/03-18 22:04

Vandværk advarer borgere: Kog vandet!Vandværk advarer borgere: Kog vandet!

Der er fundet coliforme bakterier i vandet.

storybild

MODELFOTO (Billede: Iris (arkiv). )

Bor du i Vrensted nær Løkken i Nordjylland, så skal du koge vandet, inden du bruger det til noget.

Det skriver TV 2 Nord.

Det er Vrensted Vandværk, der mandag aften giver den besked. Ansatte ved vandværket har flere steder i byen sat sedler op med, hvad man må, og hvad man ikke må bruge vandet til. Alt vand rådes til at blive kogt.

»Vi kan endnu ikke sige, hvorfor vandet er forurenet, det er helt ny information, vi har fået, fra nogle analyseprøver, som blev taget i fredags,« siger Leif Anker Jensen, der er formand for vandværket, til BT.

'Der er en overskridelse på coliforme bakterier og kim 22 grader på Vrensted Vandværk, som du får vand fra. Derfor anbefales det at koge alt vand, der bruges til drikkevandsformål,' skriver vandværket på sedlerne.

Leif Anker Jensen fortæller, at borgerne skal fortsætte med at koge vandet, til de får grøntlys af kommunen og vandbærket igen.

»Den er rigtig, rigtig ærgerlig den her situation, fordi vi har altid haft godt vand i kommunen. Vi skal nok få hurtigt styr på det igen. Vi sætter et anlæg til at rense vandet med det samme, og det anlæg kommer vi til at have på, til vi ved, hvor fra forureningen kommer,« siger Leif Anker Jensen.

Han kan ikke give nogen tidshorisont for hvornår, borgerne i Vrensted får grøntlys til at bruge vandet på normal vis.

»Umiddelbart sker der ingenting, hvis man indtager vandet. Hvis man drikker det i store mængder, vi snakker 10 til 15 liter, så kan det være, man får dårlig mave,« siger Leif Anker Jensen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sofie Linde: Sådan er Joakim som far
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Uhyggelige billeder: Cavendish flyver...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx