Af - 17/04-14 15:22

Mængden af grimme skader fra e-cigaretter vokserMængden af grimme skader fra e-cigaretter vokser

I takt med at salget af e-cigaretter stiger, kommer der nu også flere klager over skader, viser de seneste tal fra USA's sundhedsmyndigheder, FDA

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Alene det seneste år er der kommet flere end 50 klager over e-cigaretter frem til de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA.

Klagerne går blandt andet på nikotinforgiftning, åndedrætsbesvær, svimmelhed, hovedpine, hoste, brystsmerter, næseblod og hjerteproblemer, oplyser FDA.

Hvem femte cigaretryger i USA bruger også e-cigaretter og flere sundhedsmyndigheder end FDA, blandt andet landets giftcentraler modtager nu også klager fra brugerne af e-cigaretter, som har en omsætning i USA på mere end to milliarder dollar om året ifølge Reuter.

En stor del af e-cigaretterne er produceret i Kina, men sælges under 300 forskellige navne, og det gør kvalitetskontrol næsten umulig ifølge præsident for firmaet Logic Technology, Miguel Martin, som er en af USA's største producenter af e-cigaretter:

- Stigningen i anmeldelse af skader betyder, at det er klart nødvendigt med en regulering af markedet. Især hvad der handler om måder at producere dem på og mærkning, hvor standarderne kan variere dramatisk, siger direktøren, der også påpeger at det er umuligt at fastlægge de mulige skaders omfang så længe, så længe at cigaretternes produktion og indhold er så forskelligt og ukontrolleret.

E-cigaretter er noget skidt for lungerne
E-cigaretter er noget skidt for lungerne

Salg af giftig nikotinvæske politianmeldt
Salg af giftig nikotinvæske politianmeldt

Hér må du ikke længere ryge din e-cigaret
Hér må du ikke længere ryge din e-cigaret


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Charlotte er alenemor til syv:...
bt.dk
Tre danske byer vil ændre navn
bt.dk
Dette må du ikke gøre, når du går i...
bt.dk
Efter vildt år: Superliga-klub i plus...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx