Af David Andersen - 04/09-17 13:57; Opdateret: 04/09-17 14:16

Rædselsgalleri: Danskerne invaderet af edderkopperRædselsgalleri: Danskerne invaderet af edderkopper

Store fede edderkopper søger netop nu ind i varmen - se læsernes billeder, hvis du altså tør.

storybild

Efter en dejligt lun og våd sommer er de mange, danske edderkopper på vej ind i menneskernes varme hjem for at finde en mage og lægge æg.

Selv om det lodne nyttedyr har mange tobenede venner, så er det de færreste af os, der sætter pris på pludseligt at se dem på spejlet, i sengen eller i sofaen, og det kan være forbundet med et mindre hjerteanfald, når en fuldfed spindler piler hen over gulvet, eller man får et spindelvæv i ansigtet i døren.

I fredags skrev vi om, at edderkopperne er ekstra store i år, fordi de har levet godt og smovset løs på fluer, og kan blive helt op til 12 cm lange. Det har fået mange læsere til at sende billeder af deres hjem, som er blevet invaderet af de ottebenede gespenster.

'Jeg døde lidt forleden dag, da denne sad på mit badeværelse. Jeg var skræmt (og er lidt endnu, for tænk om den har mange venner)', skriver Kate Terndrup om denne moppedreng:

Kim Lauritsen lægger hus til noget, som er taget ud af gyseren 'Araknofobi'. Han har ikke medsendt en kommentar til billedet - nok fordi han er stiv af skræk:

'Jeg ved ikke om jeg vil sige, vi er plaget af edderkopper. Men denne sad i min håndvask i køkkenet i morges. Ingen morgenmad til mig!', skriver Sabrina Frederichsen om denne krabat:

Haya Seliman er hårdt plaget. Hun skriver: 'Jeg har her i sommeren mødt mange edderkopper hjemme ved mig. Her har i et billede af en af edderkopperne':

På artiklens Facebook-opslag har et hav af læsere desuden klaget deres nød og uploadet billeder. Det kan du se og læse her:

Hvis du ikke kan fordrage edderkopper, er her 11 gode råd til at holde dem ude af dit hjem:

1. Husk at rydde op indendørs

Krummer og snavs tiltrækker ikke edderkopper. Men det tiltrækker insekter, som er spindlernes yndlingsmåltid. Så sørg for at holde hjemmet rent. Det er også vigtigt, at spindelsvæv bliver fjernet, da edderkoppen lægger æg i det.

2. Udendørs oprydning er også et must

Potteplanter og bunker af træ under vinduerne i husets stue-etage er perfekte midlertidige boliger for edderkopper, der efterfølgende prøver at finde vej indenfor.

3. Ryd op på dit værelse

Lad ikke tøj ligge på gulvet og ryd den kasse op, der er blevet fyldt med skrald og andre ting. Edderkopper elsker at gemme sig i kroge og bunker.

4. Olier kan gøre underværker

Hvad enten det er med pebermynte eller eucalyptus-dugt, er olie et godt våben. Det anbefales, at de enten smøres i døråbninger, eller at de blandes med vand, så dit hus eller din lejlighed kan sprayes dagligt.

5. Eddike - ikke så god duft, men effektivt

Er du ikke til olier, kan eddike og vand blandes i en flaske. Herefter sprayes det rundt i hjemmet. Det skal dog ikke bruges på lakerede overflader.

6. Lav dine egne skærme til vinduerne

Selvfølgelig skal der luftes jævnligt ud i dit hjem. Her kan det være en fordel at lave skærme af net og velcro, så de små kryb ikke kan komme ind.

7: Spis flere appelsiner

Edderkopper er ikke glade for citrus, og derfor kan det være en fordel at lægge appelsin-skræller udenfor i vindueskarmene. Fordelen ved at spise appelsiner er desuden, at de er rige på C-vitaminer.

8. Reparér alle revner og huller

Gør det sværere for edderkopper at komme ind ved at få styr på alle revner og huller i hjemmets vægge. Udover at holde dyrene ude ser det også pænere ud.

9. Få en kat

De er hurtige, og de kan jage edderkopperne for dig. Og kan man lide dem, er det også hyggeligt med et husdyr.

10. Plant mynte eller lavendel under vinduerne

Det er et lidt større projekt, men en mulighed er at købe nogle planter ved det lokale plantecenter. Edderkopper hader nemlig både mynte og lavendel.

11. Husk at slukke lyset udenfor

Insekter bliver tiltrukket af lys, og som tidligere nævnt er edderkopper meget glade for at spise dem. Slukker du lyset, kan du forhindre at, de søger hen mod dit hjem.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand anholdt for drab
bt.dk
Caroline Fleming har fået nyt...
bt.dk
17-årige Cecilie har fået nok af...
bt.dk
Naboer stiktossede over nyt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx