14/03-14 17:59

Institut mod tortur: Dødsfald i fængsel må undersøgesInstitut mod tortur: Dødsfald i fængsel må undersøges

Dignity vil have en hurtig og uvildig undersøgelse af HA-rockers død i fængsel for at forebygge gentagelser.

storybild

Det var her, at manden begik selvmord. (Billede: Polfoto/arkivfoto)

En hashmistænkt rockers dødsfald i Politigårdens fængsel bør undersøges af en uafhængig instans, der skal kortlægge, hvordan det kunne ske. Det bør nemlig ikke være muligt, lyder det fra Dansk Institut mod Tortur, Dignity.

HA-rocker har begået selvmord i fængselscelle
HA-rocker har begået selvmord i fængselscelle

- Dødsfald under frihedsberøvelse er en meget alvorlig hændelse. Det skal efterforskes hurtigt og effektivt af en uafhængig instans, så vi kan få afklaret, hvordan det kan ske, at en anholdt kan hænge sig selv i sin celle, siger organisationen i en pressemeddelelse.

Undersøgelsen skal blandt andet forhindre, at den slags sker fremover.

Den 41-årige rocker var en af de 80 personer, som torsdag aften og nat blev fængslet i en stor sag om salg af hash på Christiania. Han blev indbragt på Politigården torsdag aften ved 22.30-tiden, og fredag morgen blev han fundet død i sin celle.

- Det kan undre, at der i en så sikker arrest som Politigårdens er mulighed for at tage sit eget liv, siger Dignity. Organisationen undrer sig over, at den 41-årige har haft adgang til reb, bælte, ledninger eller andet, der kan bruges til at gøre skade på sig selv.

80 er fængslet for hash på Christiania
80 er fængslet for hash på Christiania

- Det er vigtigt, at personer, som er i statens varetægt, kan føle sig sikre mod overgreb fra andre og samtidig få hjælp, hvis de føler, at presset bliver for stort, siger organisationen, der foreslår et lægetjek til indsatte.

Fængslet, der er en del af Kriminalforsorgen, har oplyst, at den betjent, der tog imod den 41-årige, ikke så tegn på, at han var selvmordstruet. Den 41-årige blev anbragt i en celle, hvor han sad alene.

København vil igen forsøge fri hash: Regeringen hykler
København vil igen forsøge fri hash: Regeringen hykler

Dansk Institut mod Tortur bidrager med lægelig og juridisk ekspertise ved tilsyn i fængsler for at forebygge forhold, der kan udvikle sig til tortur og umenneskelig eller nedværdigende behandling.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx