Af - 06/01-15 06:11; Opdateret: 06/01-15 07:27

26-årige Katcha: Light-sodavand ødelagde mit syn26-årige Katcha: Light-sodavand ødelagde mit syn

For tre år siden havde 26-årige Katcha Højegaard et fast forbrug af light-sodavand sødet med aspartam. Det gav hende varige mén på det ene øje.

storybild

For cirka tre år siden havde 26-årige Katcha Højegaard et fast forbrug af light-sodavand sødet med aspartam. I hverdagene drak hun dagligt to dåser à 33 cl. og i weekenden to liter. Efter seks måneder indtraf de første symptomer:

- Jeg begyndte pludselig at få synsforstyrrelser. Det føltes lidt ligesom migræneanfald, hvor det sortnede for øjnene og flimrede som på et tv, fortæller Katcha Højegaard til metroxpress.

Selvom fødevaremyndighederne erklærer sødestoffet aspartam for uskadeligt, oplever forbrugere, læger og forskere alligevel synsforstyrrelser, hovedpine og migræne.

Omfattende studie: Light-produkter kan gøre dig fed
Omfattende studie: Light-produkter kan gøre dig fed

Efter et år fattede Katcha Højegaard mistanke til aspartamen, og hun droppede med ét de mange liter light-sodavand.

- Lige så snart jeg stoppede, kunne jeg mærke en forskel, siger hun og fortæller, hvordan synsforstyrrelserne umiddelbart efter blev mindre og fire måneder senere var helt væk.

Unge sløjfer morgenmaden og snupper en energidrik
Unge sløjfer morgenmaden og snupper en energidrik

Selvom Katcha Højegaard stort set ikke drikker lightsodavand i dag, bliver hun alligevel dagligt mindet om sit årelange forbrug.

- Jeg har fået en konstant forstyrrelse på det ene øje. En streg hen over nethinden, som jeg kan se, når jeg f.eks. kigger op mod himlen. Lægen ved ikke, hvad det kommer af, men jeg tror, det stammer fra dengang, siger Katcha Højegaard.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx