Af - 08/07-16 20:57

Ny undersøgelse: Disse vaner finder danskerne mest irriterendeNy undersøgelse: Disse vaner finder danskerne mest irriterende

Knækker du fingre, taler du med mad i munden, eller afbryder du dine venners samtale? Her er den vane, som irriterer flest danskere ifølge en ny undersøgelse.

Bildstrecke im Grossformat »

Kilde: Ny undersøgelse, som YouGov har lavet for metroxpress. Det har været muligt at vælge flere svarmuligheder.

Nogen kan aldrig sove længe, når de endelig har mulighed for det, mens andre har det med at sige den samme lyd, efter hver sætning de afslutter.

Der findes mange vaner, og nogle er mere udbredte og irriterende end andre. Men hvilken er mest irriterende? Det har vi nu svaret på.

I en ny undersøgelse, som metroxpress står bag, har analyseinstituttet YouGov spurgt over 1.000 mennesker, hvilke hyppige vaner, de finder mest irriterende hos andre.

Hvis du virkelig vil sætte andre folks tålmodighed på prøve, skal du smaske dig gennem dagen. Det er nemlig den vane, som 59 procent - og dermed flest af undersøgelsens deltagere - finder irriterende.

Ny undersøgelse: Disse to vaner kan ødelægge dit forhold
Ny undersøgelse: Disse to vaner kan ødelægge dit forhold

Jeg tror, den vane topper listen, fordi smaske er så udbredt. Det er en ofte forekommende gene, og det er samtidig en, som folk 'bider mærke i'.
Det siger Bjarke Oxlund, der er lektor i antropologi på Københavns Universitet til metroxpress.

Han forklarer, at måltidet er noget af det mest kultiveret og kulturelle, vi har, og hele barndommen lærer vi, at man skal indtage føde uden at spilde det ud af munden, og uden det larmer.

- Det er lidt en norm, at det ikke må give lyd fra sig, når vi spiser, men det er en smule fjollet, for det er jo ikke noget, der normalt ville foregå i stilhed, siger Bjarke Oxlund.

Test: Er du morgenfrisk eller natteravn?
Test: Er du morgenfrisk eller natteravn?

Ernæringsekspert: Diæter giver børn forskruet syn på mad
Ernæringsekspert: Diæter giver børn forskruet syn på mad

Den næst mest irriterende vane er, når andre afbryder. Det synes halvdelen af danskerne er irriterende.

Der er dog også nogle vaner, som ganske få finder irriterende. Du kan eksempelvis sagtens fløjte, uden at sætte andres pis i kog. Kun fem procent synes nemlig, denne vane er irriterende.


LÆS OGSÅ: Disse pengevaner kan tømme dine lommer

LÆS OGSÅ: Tabte 64 kilo på otte måneder: 'Nu flokkes pigerne om mig'

LÆS OGSÅ: Tidligere bodyguard afslører: Derfor er Kanye verdens største diva

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx