Af - 30/06-16 11:19

Pusherstreet-betjente hængt ud på Facebook: “Noget svineri”Pusherstreet-betjente hængt ud på Facebook: “Noget svineri”

Politibetjente bliver i stigende svinet til og hængt ud på Facebook med navn, billede og telefonnummer, fortæller Københavns Politi, der har sigtet flere i ny sag.

Bildstrecke im Grossformat »

‘Vammel og pervers mand, der finder det tilfredsstillende at kigge, rage og beglo fredelige mennesker i deres underbukser’.

Sådan lød et opslag i Facebookgruppen ‘TFP - Taberne fra Politiet’, hvor en betjent fra Task Force Pusherstreet i går blev hængt ud med navn, billede, adresse og telefonnummer.

Opslaget, der er blevet fjernet nu, er blot et blandt mange.

Det fortæller vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen fra Københavns Politi til metroxpress.

- Vi har flere og flere af de her sager. Det er noget svineri, at man på den måde skal krænkes privat for at udføre sit arbejde, siger han og forklarer, at folkene bag opslagene bliver sigtet for brud på persondataloven, som kan give bøde eller en kortere fængselsstraf.

- Vi ser med alvor på det, uanset om det er politikere, politifolk eller andre, der på grund af deres erhverv bliver hængt ud. Det er blevet så nemt at sidde derhjemme og hænge politiet eller politikere ud, så det er noget, vi efterhånden bruger en del ressourcer på, siger Jens Møller Jensen.

Politiet til Roskilde Festival-gæster: Pas på Pusherstreet - vi er derude
Politiet til Roskilde Festival-gæster: Pas på Pusherstreet - vi er derude

Især efter politiet har intensiveret indsatsen på Pusherstreet på Christiania og ad flere omgange har rømmet området med hash-boder, er der sket en stigning i antallet af chikane-sager, forklarer han.

I flere tilfælde er de enkelte betjente blevet kontaktet af folk, der har set eller delt opslagene om dem på Facebook, forklarer han:

- Vi har nogle opfølgende chikaner med nogle af sagerne, siger han uden at ville uddybe yderligere.

Jens Møller Jensen afviser, at politiet selv overvåger Facebook-grupperne.

- Vi har ikke ressourcer til at have folk til at overvåge det. Det er folk, der henvender sig til os, hvis de har set et opslag. Det kan også være personerne selv, der opdager det eller hører om det fra venner og bekendte.

LÆS OGSÅ: I ly af mørket rydder politiet Pusher Street endnu en gang

LÆS OGSÅ: Pusherstreet på Christiania ryddet igen i nat

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx