Af Ritzau - 06/04-16 10:56

Regeringen kræver karakteren 4 for at komme i gymnasietRegeringen kræver karakteren 4 for at komme i gymnasiet

Elever skal have 4 i dansk og matematik for at komme i gymnasiet, kræver Ellen Trane Nørby (V) i udspil.

storybild

Undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) ses til venstre for Nina Groes 8. marts på Kvindernes Internationale Kampdag. 6. april fremlægger hun regeringens gymnasieudspil sammen med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). (Billede: Polfoto/Carsten Bundgaard)

Der er lagt i kakkelovnen, når undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) onsdag i regeringens gymnasieudspil kræver karakteren 4 i dansk og matematik, før unge kan komme i gymnasiet.

Kravet kolliderer med Socialdemokratiet og De Radikale, som kræver karakteren 2.

Ellen Trane Nørby fremlægger "Fra elev til studerende - klædt på til videre uddannelse" sammen med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i Statsministeriets Spejlsal.

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, kaldte det "fuldstændig sindssygt" at gøre det sværere at komme i gymnasiet og HF, da hun fremlagde et fælles gymnasieudspil sammen med De Radikales partileder, Morten Østergaard i sidste uge.

Dansk Folkeparti kræver karakteren 6 for adgang til gymnasiet, mens Liberal Alliance trumfer med 7. SR støttes af gymnasielærerne med karakteren 2, mens rektorerne siger 4 ligesom Venstre.

I 2011 faldt 34 procent af elever, der ikke opfyldte kravet om 4 i dansk og matematik, fra i gymnasiet. Det viser Undervisningsministeriets tal. Kun 12 procent af elever med over 4 i snit faldt fra.

Regeringen ventes også at kræve karakteren 4 for at komme i HF. Desuden ventes regeringen at sanere gymnasiale suppleringskurser, hvor studenter supplerer med de fag, der ellers ville trække deres snit ned.

Der er også bebudet en slankning af studieretninger. I dag kan studentereksamen ifølge Undervisningsministeriets tal stykkes sammen med over 200 fagkombinationer.

Regeringen vil også styrke faget matematik, som langt flere elever skal have på mindst B-niveau.

I regeringsgrundlaget hedder det om gymnasier:

"De gymnasiale uddannelser skal gøre de unge klar til at læse videre, og det kræver et højt fagligt niveau. Derfor vil regeringen styrke fagligheden i de gymnasiale uddannelser. Vi vil blandt andet sætte adgangskrav, fokusere studieretningerne og gøre flere adgangsgivende fag obligatoriske."

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx