26/01-15 12:54

Politiet vil afhøre flere i fynsk nissehue-sagPolitiet vil afhøre flere i fynsk nissehue-sag

Fynsk skoleleder beskyldes for at ydmyge og krænke to drenge for at møde i skole uden nissehue.

storybild

Fyns Politi har brug for mere tid til at efterforske den såkaldte nissehue-sag, hvor en skoleleder fik børn til at smide tøjet under en samling på Strandmølleskolen i Assens i december.

Sådan lyder den foreløbige melding, efter at anklagemyndigheden har taget stilling til resultatet af den efterforskning, som Assens Lokalpoliti har lavet.

- Af afhøringerne fremgår blandt andet, at en række personer, som ikke er afhørt, skulle have kendskab til forløbet op til den aktuelle episode, som vi har på en videooptagelse.

Skoleleder har fået skriftlig advarsel efter morgensamling
Skoleleder har fået skriftlig advarsel efter morgensamling

- Vi er interesseret i at få belyst dette hændelsesforløb, så vi får det bedst mulige grundlag for at træffe afgørelse om, hvad der videre skal ske i sagen, siger advokaturchef Lars Ole Pedersen fra anklagemyndigheden ved Fyns Politi.

Det var en morgensamling kort før jul, som endte med, at skolelederen fik to drenge fra de yngste klasser til at tage tøjet af.

Drengene havde forsømt at medbringe den påkrævede nissehue og blev kaldt op på scenen, hvor de skulle placere sig i hver sin affaldssæk.

Efterfølgende tog skolelederen drengenes trøjer af, ligesom de også skulle smide bukserne, og på et tidspunkt stak lederen en saks ned i sækkene, mens han talte om at klippe drengenes tissemænd af.

Rektor 'truede' med at klippe elevers tissemænd af
Rektor 'truede' med at klippe elevers tissemænd af

Til sidst blev drengene sendt ud af sækkene, så de stod foran lærere og elever kun i underbukser.

Sagen har været drøftet på et bestyrelsesmøde, og skolelederen har undskyldt episoden over for de involverede.

Næstformanden afviser, at der vil komme yderligere konsekvenser for skolelederen.

Det er uvist, hvor lang tid politiet skal bruge på yderligere afhøringer for at undersøge, om skolelederen eller andre personer har overtrådt straffeloven.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx