Af - 09/04-16 14:41

Gymnasieelevs opråb: Hvorfor skal jeg skamme mig over behårede armhuler?Gymnasieelevs opråb: Hvorfor skal jeg skamme mig over behårede armhuler?

En kvindelig gymnasieelev langer ud efter vores hårløse kultur i et debatindlæg.

storybild

I Vesten er det normen, at kvinder barberer sine armhuler. Men hvorfor, spørger 20-årige Linnea Biermann. (Billede: Polfoto/AP/Arkiv)

- Jeg har simpelthen svært ved at finde den logiske forklaring på, at kvinders kropsbehåring skal opfattes som uanstændig, som noget, der skal fjernes og skjules.

Sådan skriver 20-årige Linnea Biermann, der går i 3. g på Københavns åbne Gymnasium, i et debatindlæg i Politiken.

Folk raser over Leonardo DiCaprios mor: - Du er klam!
Folk raser over Leonardo DiCaprios mor: - Du er klam!

Her fortæller hun, at hun i december faldt over en fotoserie, hvori de kvindelige modeller alle havde det til fælles, at de havde hår under armene. Det inspirerede hende til selv at prøve at lade sine egne armhulehår gro.

- Det var lige den accessory, som jeg ledte efter, skriver hun.

Men for nogle uger siden barberede Linnea Biermann så sine armhuler glatte igen. Hårene var blevet et par centimeter lange, og det havde hun det sådan set helt fint med - problemet var bare, at hun frygtede reaktionerne fra omverdenen.

- Faktisk gik jeg og skammede mig lidt over, at jeg ikke barberede mig. Samtidig med at jeg ihærdigt fulgte med i udviklingen af hårvæksten under mine arme foran spejlet, fravalgte jeg bevidst toppene uden ærmer, hvad end jeg skulle i skole, til familiefødselsdag eller i byen, skriver hun.

Alexandra deler vandene med sit meget ærlige billede - frastøder det dig?
Alexandra deler vandene med sit meget ærlige billede - frastøder det dig?

Linnea Biermann er frustreret over, at vi i Vesten idealiserer hårløse kvindekroppe, når nu hår er en helt naturlig ting. Hun kalder det dobbeltmoralsk, at vi samtidigt ikke tøver med at skælde ud på den muslimske kultur, hvor kvinder skal bære hijab - mens kvinder her i Vesten er ‘tvunget’ til at barbere sig for at tilpasse sig kulturen.

- Jeg har uden tvivl mødt langt flere muslimske piger og kvinder, som ikke går med tørklæde, end jeg overordnet set har stødt på piger, som lader hårene under armene gro. Den barberede krop er altså en langt mere udbredt og indgroet norm, end tørklædet er i dagens Danmark. Hvorfor er det kun tørklædet, vi diskuterer?, spørger hun.

Kan du se, hvorfor folk enten elsker eller hader disse billeder?
Kan du se, hvorfor folk enten elsker eller hader disse billeder?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forældre raser over børne-program på...
bt.dk
Kan det betale sig at købe en brugt...
bt.dk
Christina Sederqvist: Når jeg bliver...
bt.dk
'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx