03/10-17 21:22; Opdateret: 04/10-17 05:48

DF prøver med nyt burkaforslag for at samle flertalDF prøver med nyt burkaforslag for at samle flertal

Dansk Folkeparti har justeret et beslutningsforslag om burkaforbud i forsøget på at få flertal i Folketinget.

storybild

København. Dansk Folkeparti kommer nu med sit konkrete forslag til et såkaldt burkaforbud, som skal gøre det strafbart at bære "maskering eller heldækkende beklædning i det offentlige rum". Det skriver Jyllands-Posten.

Forslaget fremsættes onsdag i Folketinget og er en justeret udgave af et DF-forslag fra sidste år.

Dengang hed det, at en overtrædelse burde sanktioneres med en bøde og eventuelt "et pligtmæssigt kursus" i danske værdier. Nu vil DF lade det være op til en politisk forhandling at fastlægge straffen.

- Vi vil nødigt have, at der er nogle, som stemmer nej til beslutningsforslaget med den begrundelse, at sanktionen er for hård, uddyber udlændingeordfører Martin Henriksen (DF) over for Ritzau.

- Det vigtigste er, at vi får et forbud, og at Folketinget siger, at der er grænser for, hvad vi vil finde os i. Så må vi efterfølgende diskutere, hvilken sanktion der skal være, siger DF-ordføreren.

Socialdemokratiet stemte imod DF's forslag sidste år. Argumentet fra udlændingeordfører Dan Jørgensen (S) var blandt andet, at det er bedre at gå efter dem, der undertrykker, i stedet for at give bøder til dem, der undertrykkes.

Dan Jørgensen vil i dag hverken sige ja eller nej til DF's nye forslag. Partiet afventer regeringens holdning, oplyser han.

Regeringspartierne strides imidlertid med sig selv og hinanden. Venstre er splittet, og Liberal Alliance er imod det forbud, som Konservative går ind for.

Udlændingeordfører Naser Khader (K) påpeger, at LA fik sin vilje, da regeringen i maj gik med til at fjerne blasfemiparagraffen.

- Så må de også give sig her, siger Naser Khader, der nægter at stemme imod et forbud.

Men LA står fast.

- Vores modstand handler ikke om sanktionen. Vi er imod et forbud, fordi det kan få den effekt, at undertrykte kvinder slet ikke får lov til at forlade hjemmet. Og så har man skabt et endnu værre fængsel for dem, siger Christina Egelund (LA) til Jyllands-Posten.

Venstre oplyser, at folketingsgruppen endnu ikke har drøftet DF's forslag.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tilskuere stormede ind på banen:...
bt.dk
Kongehuset deler billede indefra: Her...
bt.dk
Tre biler går op i røg i Ishøj:...
bt.dk
Tusinder af danskere stod i kø for at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx