Af Ritzau - 06/11-16 05:01

S: DF laver skinmanøvre med partiets syv udlændingekravS: DF laver skinmanøvre med partiets syv udlændingekrav

Socialdemokratiet er enig i de syv krav på udlændingeområdet, som DF har til finansloven.

storybild

Når Dansk Folkeparti kommer med syv krav til udlændingeområdet til finansloven for 2017, er det spil for galleriet, mener Dan Jørgensen fra Socialdemokratiet. Her ses Finansministeriet. (Billede: Free/Wikimedia Commons)

Når Dansk Folkeparti kommer med syv krav til udlændingeområdet til finansloven for 2017, er det spil for galleriet.

Det mener Dan Jørgensen, Socialdemokratiets udlændinge- og integrationsordfører.

- Det virker jo egentlig helt bizart, at man som en form for skinmanøvre skal sætte nogle krav op, som man ved, man kan få gennemført og så ovenikøbet først kan få gennemført, når alle forhandlinger er overstået, siger han.

De fire partier i blå blok har under forhandlingerne i Finansministeriet vist sig at være enige om syv udlændingestramninger.

Forslagene kom oprindeligt fra regeringens 2025-plan, men Dansk Folkeparti ønsker, at de syv krav skal blive en del af finansloven.

- Jeg synes ærlig talt, at man skulle lægge strategi og polemik, som de har gang i hos blå blok lige nu, væk for et øjeblik og så lave en aftale, der vil være god for Danmark.

Socialdemokratiet står fast på, at de støtter samtlige syv forslag.

Et af forslagene går på, at der skal arbejdes målrettet med ro og orden i og omkring asylcentrene og sættes ind over for tiggeri og gadegrupper, som skaber utryghed.

- Den uro, vi har set på nogle asylcentre, vidner om, at der er behov for nogle flere redskaber.

- Derfor nytter det ikke noget, at personalet på centrene går og venter på, at partierne i blå blok diskuterer lystigt, når vi jo kan se, at der er et massivt flertal allerede, siger Dan Jørgensen.

De krav, DF har stillet i forbindelse med finanslovsforhandlingerne, lyder desuden på en nødbremse, der gør det muligt at afvise asylansøgere på grænsen.

Derudover skal der stilles større krav, før flygtninge og indvandrere kan få opholdstilladelse. Yderligere et krav går på, at optjeningskravene skærpes, for at flygtninge kan få velfærdsydelser som for eksempel børnecheck.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superliga-træner tager bladet fra...
bt.dk
Kendt skuespillerinde er gravid: 'Det...
bt.dk
Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
Ikeas kæmpestore varehus i Danmark...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx