Af - 08/01-16 15:58

Minister: - Vi skal have fokus på tonen på FacebookMinister: - Vi skal have fokus på tonen på Facebook

Børne- og Undervisningsminister, Ellen Trane Nørby, kalder det et kæmpe problem, at unge flygter fra debatten på de sociale medier.

Bildstrecke im Grossformat »

Torsdag kunne metroxpress fortælle, at hver anden ung mellem 16 og 26 år i en ny undersøgelse fra Dansk Ungdoms Fællesråd svarer, at tonen på de sociale medier har givet dem mindre lyst til at deltage i debatten.

At så mange unge vælger at melde sig ud af debatten på Facebook og andre sociale medier er et kæmpe problem, mener Minister for børn, undervisning og ligestilling, Ellen Trane Nørby.

Halvdelen af danske unge dropper debat på sociale medier: Tonen er for hård
Halvdelen af danske unge dropper debat på sociale medier: Tonen er for hård

- Det er et stort problem og rigtig ærgerligt, men resultatet overrasker mig desværre ikke. Så sent som i sidste uge så vi sagen om Mohamed, der blev fyret fra Bilka efter en debat på Facebook, siger ministeren.

Hun oplyser, at Danmark havde trusler og chikaner på de sociale medier på dagsordenen, da man sidste år var formandsland for Det Nordiske Ministerråd.

Bilka-anmelder: - Jeg har modtaget dødstrusler
Bilka-anmelder: - Jeg har modtaget dødstrusler

- Problemet er det samme i Norge og de andre nordiske lande. Vi holdt møder, hvor en lang række unge kunne berette om sexistiske kommentarer og andet krænkende indhold, fortæller ministeren, der ikke mener, man kan lovgive sig ud af problemerne med den dårlige tone i onlinedebatter:

- Det her skal løses ved at tale højt om problemet. Vi er nødt til at sætte fokus på, hvordan vi taler sammen, og at der er nogen, der ikke har forstået de grundlæggende principper om ytringsfrihed og respekt for andres holdninger, siger Ellen Trane Nørby.

Forsoning? Bilka inviterer Mohamed til snak i det nye år
Forsoning? Bilka inviterer Mohamed til snak i det nye år

Torsdag opfordrede Dansk Ungdoms Fællesråd i metroxpress politikere og medier til at flytte debatten væk fra de sociale medier. Det er ikke løsningen, mener Ellen Trane Nørby:

- Vi kører også debatter mange andre steder, men sociale medier er et moderne forsamlingshus, der sikrer, at alle kan deltage, uanset hvor de fysisk befinder sig. Det, at nogen truer og chikanerer, skal ikke betyde, at man ikke kan deltage i debatterne online.

17-årige Mohamad: - Facebook-debat fik mig fyret fra Bilka
17-årige Mohamad: - Facebook-debat fik mig fyret fra Bilka

-Det er også derfor, jeg og andre ministrer sætter fokus på problemet. Statsministeren har taget det op i sin alternative nytårstale, og vi kommer til at have fokus på det i Det Nordiske Ministerråd fremover også, siger hun.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx