Af - 23/09-13 09:14; Opdateret: 23/09-13 09:58

Betonkvarter: Så lidt grønt har de på NørrebroBetonkvarter: Så lidt grønt har de på Nørrebro

Beboerne i Københavns mest befolkede kvarter har kun seks kvadratmeter grønt areal per beboer. Lokaludvalget forstår ikke den politiske prioritering.

storybild

NØRREBROK: Lokaludvalget efterlyser mere græs og mindre lyserød asfalt som her på Den Røde Plads ved Nørrebrogade. (Billede: Frandsen Finn)

En ny opgørelse over grønne områder i hovedstadens bydele viser, at indbyggerne på Nørrebro må bide i græsset, hvis de da ellers kan finde noget. Mens gennemsnittet i København ligger på cirka 36 kvadratmeter grønt per indbygger, må beboerne på Nørrebro nøjes med seks kvadratmeter.

- Nørrebro er fortsat det sted i byen, hvor der er mindst grønt per indbygger. Superkilen og Mimersparken har givet beboerne nogle gode byrum, men det grønne har været i konkurrence med kunstgræsbaner og pladser med fast belægning, siger teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF).

Netop prioriteringen af beton og asfalt på bekostning af græs forstår formand i Nørrebro Lokaludvalg, Kim Christensen (S), ikke:

- Jeg synes, politikerne på rådhuset lader sig fange af forkromede arkitektturtegnede projekter, hvor der skal laves store betonkonstruktioner eller anlægges lyserød eller grøn asfalt. Det, vi sukker efter, er helt almindelige parker med græs, træer og buske, hvor man kan sætte sig ned og slappe af, siger han.

Både Kim Christensen og Ayfer Baykal fastslår, at det bliver svært at klemme nye parker ind i det tætbebyggede Nørrebro. De er enige om, at de grønne områder i stedet skal plantes der, hvor byen udvider sig i takt med tilflytningen.

- Vi bliver 1.000 flere københavnere hver måned, og det betyder selvfølgelig, at vi fremover bliver flere om pladsen i parkerne. Det er en udfordring, vi bliver nødt til at forholde os til – for eksempel ved at skabe flere grønne områder i Københavns nye bydele, siger Ayfer Baykal.

Så meget grønt har hver indbygger per kvadratmeter:

Indre By: 24,67 m2
Østerbro: 15,58 m2
Nørrebro: 6 m2
Vesterbro/Kgs. Enghave: 23,65 m2
Valby: 30,10 m2
Vanløse: 26,68 m2
Brønshøj-Husum: 44,96 m2
Bispebjerg: 29,62 m2
Amager Øst: 29,85 m2
Amager Vest: 134,13 m2
GENNEMSNIT I ALT: 35,91 m2

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

De små hyldede Frederik: Men deres...
bt.dk
Astrups Lørdagsbrok: Stop det...
bt.dk
Før CL-finale: Falsk bombetrussel...
bt.dk
Uheldig kameramand måtte syes efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx