08/07-17 21:59

Lars fyret efter 40 år i postvæsenet: Nu undrer han sig over sin 'helt gak-gak' aftrædelseLars fyret efter 40 år i postvæsenet: Nu undrer han sig over sin 'helt gak-gak' aftrædelse

Lars Olav Rekve er som en af 50 postansatte på særlige tjenestemandslignende vilkår blevet fyret. Han håber at finde et nyt job i en fart.

storybild

(Billede: Henning Bagger)

Siden 57-årige Lars Olav Rekve trådte ind i postvæsenet i 1976, har han set det hele.

Han begyndte i en virksomhed, hvor arbejdsdagen var fem timer lang, og hvor Carlsberg-lastbiler kom forbi og læssede ølkasser af flere gange om ugen. Og i dag er posten ved at blive omdannet til en helt anden virksomhed med langt større fokus på pakker end breve.

I juni skete så det, som Lars Olav Rekve – og alle andre, som har været i postvæsenet de seneste ti år – frygtede for: Han blev fyret.

»Jeg føler slet ikke det pres, som mange af mine kolleger gør. Hvis jeg ikke kan finde et nyt arbejde, er jeg ikke helt på røven,« siger han til Fagbladet 3F.

Fyringer har i lang tid været hverdagskost i det danske postvæsen. Men Lars Olav Rekve står nu alligevel i en særlig situation. Han var nemlig ansat på de såkaldte tjenestemandslignende vilkår. Det betyder, at fyringen rent faktisk bliver en temmelig god forretning for ham.

Han får tre års fuld løn og livslang pension for, som han selv siger, at ligge på sofaen. Lars Olav Rekve er en af foreløbig 50 fyrede PostNord Danmark-ansatte på disse særlige vilkår.

Mange flere vil følge i de kommende måneder og år, og selskabet skønner selv, at den samlede regning vil lyde på 2,3 milliarder skattekroner.

Lars Olav Rekve vil, på trods af at han kan se frem til tre års løn, gerne finde en ny arbejdsgiver hurtigst muligt. Om det bliver Netto, en lagervirksomhed eller et vikarbureau er underordnet.

Men allerhelst ville Lars Olav Rekve have fortsat i postvæsenet og arbejdet for de halvanden million kroner, det koster PostNord Danmark at fyre ham.

»Det havde da givet mere mening, hvis jeg skulle arbejde for de penge. Jeg klager ikke, for det er en virkelig god fratrædelsesordning. Men det virker helt gak-gak,« siger han.

fagbladet3f.dk/artikel/fyret-efter-40-aar-som-postmand-nu-faar-lars-tre-aars-loen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Geggo afslører: Jeg er startet på en...
bt.dk
Politiker vil gøre comeback i...
bt.dk
Fransk modehus sender dansk pelskonge...
bt.dk
Ny guldjagt: Superligaens storklubber...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx