Af - 30/09-15 16:27

Tusindvis af danske hævekort spærres: Er dit kort blevet misbrugt?Tusindvis af danske hævekort spærres: Er dit kort blevet misbrugt?

Dine kortdata kan være havnet i de forkerte hænder, advarer Nets.

storybild

Bankerne vil kontakte de berørte, som skal have nyt hævekort. Hvis ikke du hører noget, er det godt nyt. (Billede: Polfoto/arkiv)

Danske banker har de seneste dage spærret omkring 5.000 hævekort, som led i en international efterforskningssag, som Nets deltager i.

Kortene er ikke nødvendigvis blevet misbrugt af banditter endnu, men de risikerer at blive det.

- Vi vurderer, at der er sket en kompromittering. Det vil sige, at kunders kortdata kan være faldet i de forkerte hænder. Derfor har vi anbefalet en udskiftning af en større mængde kort, som ikke alle er blevet misbrugt, men som kan komme i farezonen for at blive det, siger Søren Winge, pressechef hos Nets, til finans.dk.

Danske Bank introducerer det kontaktløse dankort
Danske Bank introducerer det kontaktløse dankort

Hævekortene er kommet i farezonen, fordi de er blevet brugt et bestemt sted på et bestemt tidspunkt, men af hensyn til efterforskningen ønsker Nets ikke at oplyse, hvor det pågældende sted er.

Bankerne vil kontakte de personer, som nu skal have nyt kort, og man skal ikke være bange for at bruge sit kort, da kortoplysningerne blev stjålet for noget tid tilbage.
Hos Nets understreger Søren Winge, at man ikke skal være nervøs for pludselig at hænge på en kæmpe regning.

- Når der som nu er sket en kompromittering et eller andet sted i systemet, er det jo ikke kortholders ansvar, fordi der ikke har været brugt deres pin til det, så der vil man blive holdt skadefri, lover Søren Winge.

LÆS OGSÅ: Tricktyve dømt for dankort-misbrug for 1,7 millioner

LÆS OGSÅ: Dankort-omsætningen når over 30 milliarder kroner

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx