Af - 19/05-15 09:03; Opdateret: 19/05-15 10:17

Færre unødvendige dage i hospitalssengenFærre unødvendige dage i hospitalssengen

Langt færre patienter end tidligere ligger unødvendigt længe i hospitalssengen, skriver DR Nordjylland.

storybild

Langt færre patienter end tidligere ligger unødvendigt længe i hospitalssengen. (Billede: Polfoto/ANDREASEN CARSTEN)

I Frederikshavn Kommune har man på tre år fået antallet af såkaldt færdigbehandlingsdage ned fra 526 i 2011 til blot 48 sidste år. Et fald på over 90 procent.

Håndboldstjerne smider al tøjet i bizar jubel
Håndboldstjerne smider al tøjet i bizar jubel

Færdigbehandlingsdage betyder, at en patient bliver liggende på sygehuset, selvom han eller hun egentlig er parat til at komme hjem. Og det store fald glæder formanden for kommunens sundhedsudvalg, Anders Broholm (V).

- Der er både et økonomisk aspekt og et menneskeligt aspekt i det. Det økonomiske aspekt er, at vi som kommune betaler, når vores borgere er indlagt på sygehuset – også efter de er færdigbehandlede. Det menneskelige aspekt er, at det selvfølgelig er bedst at komme hjem i sit eget hjem, hvis man kan, og hvis man er færdigbehandlet, siger han til DR Nordjylland.

Taylor Swift har fået kæreste på - og selvfølgelig er han kendt
Taylor Swift har fået kæreste på - og selvfølgelig er han kendt

Resultatet fremgår af Sundhedsministeriets årsrapport om sammenhæng i sundhedsvæsnet. Ifølge Anders Broholm har man i flere år gjort flere ting for at nedbringe de unødvendige dage på sygehusene.

- Blandt andet har vi oprustet i vores hjemmepleje og hjemmesygepleje, så man er parat til at tage over på de opgaver, som ligger, siger Anders Broholm.

Også antallet af genindlæggelser er blevet mindre. Når patienter over 75 år forlader et sygehus i Frederikshavn Kommune, så er der en stadig mindre risiko for, at de vender tilbage.

Hun ville gerne ligne en Kardashian, men så gik det helt galt
Hun ville gerne ligne en Kardashian, men så gik det helt galt

Kommunen var sidste år i landets top 3 over antallet af genindlæggelser blandt de ældste – og det får Kommunernes Landsforening (KL) til at kigge mod nord.

- Frederikshavn er et godt eksempel, siger Christian Harsløf, social- og sundhedschef i KL, som vil samle de gode eksempler og formidle dem videre til de andre kommuner.

Og KL har allerede fået et lille indblik i, hvilke initiativer der har virket.

- Noget af det, vi har kunnet observere i Frederikshavn, er at man har kvalificeret sin sygepleje op. Man har fået et stærkere fokus på at arbejde målrettet i hjemmesygeplejen med at forebygge de her genindlæggelser, siger Christian Harsløf til DR Nordjylland.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kemiker afviser Ruslands forklaring:...
bt.dk
Så meget tabte Thomas sig under...
bt.dk
Amerikansk betjent sigtes for drab på...
bt.dk
Tre mænd uden for livsfare efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx