Af Ritzau - 14/12-16 04:59; Opdateret: 14/12-16 05:55

Flotte stilkarakterer til nyt kapitel i Star Wars-sagaenFlotte stilkarakterer til nyt kapitel i Star Wars-sagaen

"Rogue One" er en solid og fejende flot film, men lider også af nogle enkelte skavanker, mener anmeldere.

storybild

"Rogue One - A Star Wars Story" under en gallapremiere i Hollywood i sidste uge. (Billede: Reuters/Mario Anzuoni)

Onsdag er det tid til et nyt kapitel i "Star Wars"-sagaen, når "Rogue One - A Star Wars Story" har premiere i landets biografer.

Og de fleste forventningsfulde tilhængere af det univers, som George Lucas skabte i 1970'erne, vil ikke forlade biografmørket skuffede.

Således har anmeldere på tre af landets største dagblade alle belønnet filmen med fire ud af seks stjerner eller hjerter. Ekstra Bladet er oppe på fem stjerner.

Anmelderne på henholdsvis Berlingske, Politiken og Jyllands-Posten er enige om, at filmen er flot udført. Til rosen hører der dog også flere forbehold:

- "Rogue One" er en ganske solid og spændende science fiction-film med fængende nye verdner og god bevægelse i billedet. Men den 133 minutter lange film lider også af skavanker, lyder det i Berlingske.

Anmelderen nævner blandt andet et centralt slag mod Imperiets hovedkvarter som en af filmens svagheder, da sekvensen ifølge anmelderen drukner i for meget skyderi.

Politikens anmelder hæfter sig ved, at "Star Wars"-universet i den nye film bliver udvidet både fysisk og i persongalleriet.

Samtidig har den alle de ingredienser, der gør "Rogue One" til en rigtig "Star Wars"-film.

- Den svimlende kamp mellem godt og syleondt på et både intergalaktisk og indre psykologisk (...) plan - udfoldet i et detaljefantasia af spektakulære planeter og våben, sjove androider og et uendeligt katalog af klamme, sjove, skræmmende, rare rumvæsener.

Politikens anmelder mener dog ikke, at det lykkes at flette karakterernes skæbner sammen på en fængende måde.

- ... de er også blot et hold, der ikke får alvor griber ind og engagerer os som individer - før de er væk.

Jyllands-Postens anmelder kalder "Rogue One" "fejende flot", men hæfter sig samtidig ved en af filmens centrale relationer. Nemlig kærlighedsforholdet mellem Galen Erso, der spilles af danske Mads Mikkelsen, og dennes datter Jyn, der er filmens bærende karakter.

- Komplekse relationer mellem børn og forældre - jævnfør Luke som søn af Darth Vader - er en central del af "Star Wars"-verdenens dna, men her får den en, for min smag, lidt for melodramatisk turnering, lyder det i Jyllands-Posten.

Ekstra Bladets anmelder betegner "Rogue One" en af de absolut bedre film i serien.

- Rogue One vil med garanti begejstre seriens mange voksne og halvvoksne fans, men det er nok ikke stedet, man skal starte, da genkendelsen er mindst den halve glæde, lyder det fra anmelderen, der især roser filmens billedside.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Beredskabsstyrelsen advarer grill- og...
bt.dk
Dansk koncern på vej i ny stor...
bt.dk
88-årig kørte over for rødt: Mor med...
bt.dk
Dommedags-scener på den jyske hede:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx