07/05-14 23:42

EL: Vækstplan må ikke gå ud over grønne ambitionerEL: Vækstplan må ikke gå ud over grønne ambitioner

Klima- og energiminister garanterer, at regeringen holder i fast i klimamålsætning. EL er ellers skeptisk.

Enhedslisten kræver, at regeringens klima- og energimålsætninger fastholdes, selv om regeringen i sin kommende vækstplan lægger op til at lempe energiafgifterne - de såkaldte PSO-afgifter - med 5,8 milliarder.

- Vi går ud fra, at regeringen har en plan for, hvor man vil skaffe de 5,8 milliarder kroner til investeringer i vedvarende energi fra, når PSO-afgiften sættes ned for erhvervslivet.

Regeringen hakker 5,8 milliarder af energiafgifterne
Regeringen hakker 5,8 milliarder af energiafgifterne

- Og at dette sker, uden at regningen væltes over på de almindelige forbrugere og skatteydere eller ved forringelser på velfærden, siger Enhedslistens energi- og klimaordfører, Per Clausen, i en kommentar til planen.

- Umiddelbart er det tåbeligt at bruge så mange penge på generelle lettelser af PSO'en, da energiudgifterne kun har marginal betydning for langt de fleste virksomheder i Danmark, mener han.

Per Clausen foreslår, at regeringen i stedet målrettet går ind og hjælper de mest energiforbrugende virksomheder på betingelse af, at de yder en ekstraordinær indsats for at reducere deres energiforbrug.

- En generel nedsættelse af PSO-afgiften vil føre til et øget energiforbrug, og det er et klart krav fra Enhedslisten, at der gennemføres initiativer, der neutraliserer dette, siger han.

Klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R) understreger over for Jyllands-Posten, at vækstplanen ikke vil hæmme regeringens klimamål.

- Danmark bliver ført endeligt ud af krisen med disse temmelig mange penge, som vi tilfører - samtidig med at vi fastholder de grønne ambitioner, siger ministeren til Jyllands-Posten.

Regeringen har blandt andet en målsætning om en reduktion af CO2-udslippet på 40 procent i 2020 i forhold til udslipsniveauet i 1990.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Husker du ham? Nu forklarer...
bt.dk
Væbnet betjent blev uden for skole...
bt.dk
Kæmpe nedtur for 'irriteret' Axelsen:...
bt.dk
X Factor har allerede skabt årets...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx