Af - 24/06-16 10:58

Baby i livsfare: Far fik kvaksalver til omskære søn og fik erstatningBaby i livsfare: Far fik kvaksalver til omskære søn og fik erstatning

Baby i Aarhus var i livsfare med blodforgiftning, menigitis og afføring i blodet efter mand uden uddannelse omskar ham på spisebord. Manden dømt for vold. Familien slap

storybild

(Billede: Scanpix)

Faderen holdt fast i sønnens ben, da omskæringen af den knap tre måneder gamle søn foregik hjemme på spisebordet i lejligheden i boligblokken i Viby J.

Sønnen var inden blevet vasket og iført afghansk klædedragt.

Telefonnummeret på den libanesiske mand med skalpellen, der i retten fortalte at han havde omskåret i 20 år, havde datteren skaffet.

Han skulle have 1.200 kroner for at skære forhuden af den knap tre måneder gamle søn.

Så den 9. januar 2014 om aftenen mødte han op hos familien, der også består af to storebrødre, der er omskåret i Pakistan. Det viser masteoplysningerne ifølge en byretsdom fra sidste sommer, hvor manden med skalpellen, 49-årige Ahmad Ali Osman, blev dømt tre måneders fængsel for vold.

Han fik også sin anden dom for kvaksalveri, da det var anden gang han var blevet taget i at omskære drenge uden at have lægelig uddannelse eller autorisation i Danmark. Han har også en tilsvarende dom for kvaksalveri ved omskæring fra 2012.

Fem dage efter, den 14. januar, må den lille dreng nemlig indlægges i hast på det lokale sygehus med “blodforgiftning og hjernehindebetændelse, der begge er livstruende," som der står i dommen. Skalpellen som forhuden var fjernet med havde været så snavset, at drengen var inficeret med e.coli - altså bakterier fra afføring.

I tre uger måtte drengen behandles på sygehuset med antibiotika for at komme til sig selv.

Omskæreren havde nægtet og i retten fortalt, at mange ringede ham op om omskæringer, men "han kun beskæftigede sig med omskæring på det teoretiske plan."

Omskæringen havde ifølge hans forklaring i retten gjort, at han kendte 120 libanesiske familier i Aarhus. Han erkendte, at han var dømt for at omskære drenge i 2012 uden autorisation og var derfor stoppet.

Den forklaring købte byretten ikke - teleoplysninger havde vist, han var i nærheden af familiens hus, da der blev omskåret, og han havde talt og sms'et hele 44 gange med faderen i de dage.

Dommeren hamrede derfor i bordet i august 2015 og idømte Ahmad Ali Osman tremåneders fængsel for "grov vold mod et værgeløst offer." Derudover skulle han betale 10.000 kroner i tort til faderen.

Faderen, som havde hyret kvaksalveren, sigtede politiet derimod ikke, og han kunne derfor trække sig ud af sagen med sønnens erstatning

Jurist Hans Jørgen lassen ved Aarhus Universitet undrede sig så meget over dommen, at han valgte at melde forældrene til politiet.

"Det kan undre, at forældrene ikke bliver tiltalt. De har jo bestilt og betalt for den forbrydelse, som den pågældende blev dømt for. Østjyllands Politi mente imidlertid ikke, at forældrene, i modsætning til manden med kniven, var klar over, at de indlod sig på noget ulovligt. Faderen havde på det tidspunkt været dansk statsborger i fire år, men anklagemyndigheden fandt altså ikke, at han behøvede at kende til lov og ret i Danmark, hans nye hjemland," siger han.

Han siger, at ingen kan vide, hvor mange børn den libanesiske mand har omskåret.

"Han var blevet dømt for præcis samme lovovertrædelse tre år tidligere, altså kvaksalveri. Også dengang blev sagen kun opdaget, fordi offeret, drengebarnet, blev så sygt, at det var nødvendigt at søge hjælp hos det offentlige sundhedsvæsen. Hvor mange andre børn, der bliver omskåret ulovligt, er der ingen, der ved. Og heller ikke, hvor mange der omskæres lovligt. Tilsyn med det her område er det ikke meget af," siger han.

LÆS OGSÅ: Ny lov skal sikre mere tilsyn med læger, der omskærer

LÆS OGSÅ: Forening hængte omskæringsoffer ud: Nu tager de afstand fra sig selv

LÆS OGSÅ: Minister grilles: Kaldte omskæring menneskeret

LÆS OGSÅ: - Jeg ville ønske, jeg kunne gøre det om

LÆS OGSÅ: Sociolog: Vær åben over for kønsopdelte svømmehaller

LÆS OGSÅ: Den danske regering til FN: Menneskeret at omskære drenge

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx