Af Marc Nicholas Thygesen - 28/08-15 13:41; Opdateret: 28/08-15 14:09

Prisen stiger: Tank bilen op inden weekendenPrisen stiger: Tank bilen op inden weekenden

Alt tyder på, at du kan spare penge ved at tanke benzin i dag. I morgen er der nemlig udsigt til en prisstigning, og den kan blive ved.

storybild

Der skal tankes op i løbet af i dag, hvis du vil spare penge. (Billede: Polfoto/SKAFTE RUMLE)

Hvis tanken på din bil er ved at være tom, skal du ikke vente weekenden over med at få fyldt den op. Råolie og den amerikanske dollar har været meget billige i en periode, men bliver nu dyrere, og det påvirker også benzinpriserne.

- Det tager noget tid, før et fald eller en stigning i råoliepriserne og dollaren slår igennem ude på tankstationen. Der er en tidsmæssig forsinkelse på to til tre dage, før vi ser, at det, der sker på verdensmarkedet, også får betydning for bilisterne, siger Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet, til finans.dk.

Største dyk siden 2013: I dag skal du fylde benzintanken
Største dyk siden 2013: I dag skal du fylde benzintanken

Det er netop på grund af forsinkelsen, at listepriserne på danske tankstationer sættes ned med ti øre i dag. Og ifølge Per Hansen gælder det om at udnytte den fordel, forsinkelsen kan give. Han forventer, at benzin- og dieselpriserne i slutningen af næste uge vil være 40 til 50 øre højere, end de er i dag, siger han til finans.dk.

- Vores beregninger viser, at benzinpriserne vil stige med omkring 15 øre i morgen, lørdag, siger Allan Skytte Christensen, der er forbrugerøkonom hos FDM.

Så skal der tankes: Statoil sælger dåseøl ved benzinstanderne
Så skal der tankes: Statoil sælger dåseøl ved benzinstanderne

Stigningen træder i kraft allerede i morgen klokken 10, så det bedste råd er at tanke sent i aften eller tidligt lørdag morgen, hvor prisen vil være allerlavest, forklarer Allan Skytte Christensen og tilføjer, at man ikke skal frygte et ruinerende tal på standeren i den nærmeste fremtid.

- Selvom vi ser prisstigninger nu, vil benzinpriserne holde sig på et lavt niveau, også hen over efteråret, siger Allan Skytte Christensen.

Nemo: Er bil eller offentlig transport bedst?
Nemo: Er bil eller offentlig transport bedst?

Fakta: Sådan får du billigst benzin

- Tank i et område med mange stationer. Lokal konkurrence presser prisen ned, så derfor er benzin ofte dyrest på motorvejens rastepladser, hvor der ikke er konkurrenter.

- Tank sent om aftenen eller om morgenen inden kl. 10:00. Her er prisen typisk lavest.

- Få et benzinkort, der giver rabat - men hold øjnene åbne, for nogle gange kan en konkurrerende tankstation give en pris, der er billigere end den rabat, du opnår med kortet.

Kilde: FDM

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx