Af - 11/05-15 11:39; Opdateret: 11/05-15 11:51

Cyklister og bilister slås om landevejene - nu skrider politiet indCyklister og bilister slås om landevejene - nu skrider politiet ind

Forholdet mellem bilister og motions-cyklister på de danske landeveje er blevet så fjendtligt, at politiet nu blander sig.

storybild

Det er situationer som denne, hvor cyklister fylder hele vejen, som pisser bilisterne af og udviser vejvrede. (arkivfoto) (Billede: Polfoto)

Fuck-fingre, trusler og intimiderende adfærd hærger de danske landeveje, hvor cyklister og bilister slås om pladsen.

Danskerne er nemlig bidt af en gal motionscyklist, og det anslås at op mod 500.000 personer i år vil klemme sig ned i et cykeltrikot og drøne ud på de danske landeveje.

Men med den stigende interesse for de tohjulede kommer også en stigning i tilfælde af såkaldt vejvrede, hvor trafikanter mister besindelsen og opfører sig aggressivt og uhensigtsmæssigt.

TV: På cykel gennem København - så mange bryder loven
TV: På cykel gennem København - så mange bryder loven

En ny undersøgelse blandt 3.000 trafikanter viser, at mere end halvdelen af motionscyklisterne har været udsat for vejvrede inden for det seneste år.

Se hele undersøgelsen her.

- En forklaring på det stigende problem er, at der er flere cyklister på vejene, så bilisterne i stigende grad oplever gener med dem. Derudover har jeg ikke nogen forklaring andet end det generelle at folk er sig selv nærmest, siger specialkonsulent Søren Troels Berg fra Sikker Trafik.

- Det tyder ikke på, at vejvrede skaber et stigende antal ulykker, men vi ved endnu ikke, om de afledte effekter - aggression og irritation - fører til flere ulykker, siger han til metroxpress.

TV: Usynlig maling skal redde cyklisters liv
TV: Usynlig maling skal redde cyklisters liv

I undersøgelsen kom det frem, at bilister er trætte af motionscyklister, som fylder en hel vejbane, og ikke kører ind til side, når man vil forbi.

Omvendt klager cyklisterne over, at bilisterne kører for tæt på dem, dytter og ikke viser hensyn.

I Nordsjælland er problemer blevet så stort, at politiet nu vil lave aktioner for at komme det til livs.

- Det har været et problem i mange år, men nu har vores færdselsafdeling følt sig nødsaget til at sætte ekstra ind, fordi problemet er stigende. Vi sætter i værk så snart, vi er færdige med planlægningen, siger pressekoordinator Henrik Suhr fra Nordsjællands Politi.

- Vi vil gribe ind over for både cyklister og bilister som ikke udviser hensynsfuldhed og agtpågivenhed, siger han til metroxpress.

LÆS OGSÅ: Fodgængere: Cyklister er de værste parasitter

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Wozniacki viser helt anderledes...
bt.dk
Anklagerens teori: Peter Madsen var...
bt.dk
Frustreret Hareide flytter det danske...
bt.dk
Peter Madsen i retten: Det viser...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx