Af Bo Norström Weile - 12/02-14 16:55

Anklager: Vi overvejer om Mansour skal udAnklager: Vi overvejer om Mansour skal ud

I 2007 slap Sam Mansour for udvisning efter dom i terrorsag. Anklageren vil overveje endnu et nyt forsøg.

storybild

I 2007 slap Sam Mansour for udvisning efter dom i terrorsag. Anklageren vil overveje endnu et nyt forsøg. (Billede: Polfoto)

Den terrorsigtede Sam Mansour risikerer at miste sit danske statsborgerskab, hvis han igen dømmes for at tilskynde til terror.

Det fastslår anklageren, fungerende advokaturchef Jakob Buch-Jepsen, efter at Retten på Frederiksberg onsdag eftermiddag har valgt at varetægtsfængsle den 54-årige dansk-marokkaner i fire uger.

Terrorsigtet er varetægtsfængslet
Terrorsigtet er varetægtsfængslet

- Der er bestemmelser i indfødsretsloven, der giver mulighed for, at man kan forsøge at få en domstol til at ophæve hans danske statsborgerskab.

- Det forsøgte man sidste gang, og det kunne også være, man ville forsøge det igen, siger Jakob Buch-Jepsen og understreger, at han endnu ikke har taget stilling til, om han vil benytte sig af muligheden.

Dansker opfordrede til Jihad: Anholdt i terror-sag
Dansker opfordrede til Jihad: Anholdt i terror-sag

Mansour har flere gange været involveret i terrorsager, og i 2007 blev han i Københavns Byret idømt tre et halvt års fængsel for at opfordre til terror.

Og netop det forhold, at Mansour for anden gang risikerer en dom for terror, vil være et oplagt argument i forsøget på at få ham udvist, fastslår anklageren.

- Hvis vi vil gå efter at få ophævet hans danske statsborgerskab, så vil det være et naturligt led i argumentationen at nævne, at han tidligere er dømt for det samme, siger Jakob Buch-Jepsen.

USA advarer mod mulig terror til vinter-OL
USA advarer mod mulig terror til vinter-OL

I 2007 sagde Sam Mansour i retten, at han frygtede for sit liv, hvis han blev udvist som terrordømt.

Retten afviste dengang at udvise Mansour, blandt andet fordi hans forbrydelse fandt sted, før muligheden den slags udvisning blev indført i 2004.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Naboer stiktossede over nyt...
bt.dk
17-årige Cecilie har fået nok af...
bt.dk
Nærmest alle bloggere reklamerer lige...
bt.dk
Kendt TV-vært: Ulven er ikke farlig!
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx