Af - 22/08-16 20:41

DR lagt for had for ‘sexistisk’ hyldest til Pernille BlumeDR lagt for had for ‘sexistisk’ hyldest til Pernille Blume

DR P3 er kommet i modvind, efter radiokanalen har produceret en hyldestsang til den danske OL-atlet Pernille Blume.

Bildstrecke im Grossformat »

Se eller gense de rørende billeder, hvor Pernille Blume vinder guld i 50 meter fri ved OL i Rio herover.

- Du får noget til at dunke og vokse i min krop.

- Vi ku’ se du var varm, ku’ se du var våd - ku’ se, ku’ se, ku’ se du var våd.

Sådan lyder nogle af stroferne til sang, DR’s P3 har lavet til Pernille Blume, der vandt guld i disciplinen 50 meter fri under OL i Rio.

Det vil vi huske de olympiske lege i Rio for
Det vil vi huske de olympiske lege i Rio for

Ordene bliver i musikvideoen fremført af en mand kun iført badebukser, badehætte og svømmebriller. Der er ikke sparet på de seksuelle undertoner, og flere gange undervejs tager manden sig selv i skridtet, mens han bruger ord som ‘sæd-depot’ om Pernille Blume.

Sangen - ‘Kun Poolen (Tillykke til Pernille Blume!)’ - har P3 delt på Facebook, hvor den er blevet set mere end 80.000 gange. Men det er langtfra alle brugere, der finder den smagfuld.

- Hvad i alverden bilder DR sig ind at lave en nedværdigende, seksualiserende sang om en kvindelig sportsstjerne? Hvor er I ulækre altså, lyder det eksempelvis fra Trine Ødemotland, som har fået mere end 150 likes for sin tilkendegivelse.

FAKTA: Sådan kom Danmarks 15 OL-medaljer i hus
FAKTA: Sådan kom Danmarks 15 OL-medaljer i hus

- P3s sang om den danske OL guldvinder i svømning er noget af det mest mandschauvinistiske, kvindekønsobjektificerende og pornoficerende jeg længe har set. Og guess what! Det lort er jeg tvunget til at betale til, lyder det fra en anden bruger, Peder Kjærsgaard Roulund.

Se videoen herunder:

DR har da også været nødsaget til at besvare den massive kritik, og i en kommentar til videoen medgiver en ‘Søren’ fra P3 da også, at dele af videoen er for meget.

Skat scorer på dansk medaljehøst: Så meget skal atleterne betale
Skat scorer på dansk medaljehøst: Så meget skal atleterne betale

- En del af jer har været meget kritiske overfor denne video - særligt passagen hvor ordet “sæd-depot” bliver brugt. Netop den frase er nok over stregen, skriver han og fortsætter:

- Mange af jer synes at videoen er plat og ulækker. Videoen ER plat og den ER ulækker. Tanken var netop at lave en satire over sexisme - som er et ulækkert fænomen. Det er altså ikke meningen at komme med et sexistisk budskab, men istedet at latterliggøre sexisme. Det er der tydeligvis mange der ikke har forstået, og dermed har vi ikke været gode nok til at levere pointen.

Han fortsætter med at understrege, at sangen på ingen måde har til hensigt at objektificere Pernille Blume. Men satire eller ej, så rammer videoen langtfra plet hos mange brugere.

Wauw: Her er Danmarks lækreste OL-fyre
Wauw: Her er Danmarks lækreste OL-fyre

- Jeg er vild med satire. Det her er ikke satire, det er plat og sexistisk, og så er det ret svært at tage DR P3/Søren seriøst, når alle svar på seernes berettigede kritik er det samme copypastede bavl, skriver brugeren Michelle Nagel Delica.

Det er imidlertid ikke alle, der langer ud efter DR. Et mindretal af brugere tager mediehuset til forsvar:

- Hahahaha 😄 Den er så ringe og forkert man græmmes og griner på samme tid. Men alle jer tøsefornærmede politisk korrekte københavnere: Er vi blevet til Sverige eller hvad?, spørger Mogens Friis Hansen eksempelvis.

Her er hun! Danmarks smukkeste OL-babe
Her er hun! Danmarks smukkeste OL-babe

- Omg folkens find lige den gode danske humor frem og så LÆS hvad P3 skriver - og prøv endda at forstå hvad deres pointe omkring sangen er, skriver Marie Kepp.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx