22/11-17 13:20

Pape glæder sig over Frederiksberg og andre sejrePape glæder sig over Frederiksberg og andre sejre

K har otte borgmestre og holdt Frederiksberg, Helsingør og Høje-Taastrup, siger partileder Søren Pape Poulsen.

storybild

København. De Konservative har haft et godt kommunalvalg. De holder grønne højborge som Frederiksberg, Helsingør og Høje-Taastrup og har hidtil vundet otte borgmesterkæder.

Det siger De Konservatives partileder, Søren Pape Poulsen, om kommunalvalget, hvor partiet går frem fra 8,5 til 8,8 procent af stemmerne.

- Vi er stadig et parti, der er spredt i hele Danmark og har byrådsmedlemmer alle steder. Vi har holdt vores store højborge. Vi er Danmarks tredjestørste kommunale parti, siger Søren Pape Poulsen.

- Og så er konstitueringen ikke færdig endnu.

De Konservative kan formentlig holde styret på Frederiksberg, som de har haft i 108 år. Flere partier kræver en fintælling af stemmerne, da kun et par hundrede stemmer adskiller rød og blå blok.

I Allerød Kommune snupper Venstre borgmesterposten fra De Konservative. I Papes hjemby Viborg går posten til venstremanden Ulrik Wilbek.

Tabene tager Pape lidt "ovenfra og ned". I 2013 kaprede De Konservative mange borgmesterposter ved konstitueringen med meget få mandater, påpeger Søren Pape Poulsen.

- Vi har fået absolut flertal i Høje-Taastrup, Vallensbæk og Gentofte. Det ville da være direkte "Komiske Ali", hvis jeg stod og sagde: Vi har 13 borgmesterposter. Vores mål er at få otte, siger Søren Pape Poulsen.

I Vesthimmerland har Knud Kristensen (K) mistet borgmesterkæden til Venstres Per Bach Laursen.

Trods national tilbagegang for blå blok ser Pape kommunalvalget som meget lokalt.

- Det er to meget, meget forskellige ting. I min verden hænger det ikke ret meget sammen, hvordan det går kommunalt og landspolitisk. Fordi folk stemmer af mange, mange grunde, siger Søren Pape Poulsen.

- Det er 98 forskellige valg i de 98 kommuner. Der er noget kemi. Der er folk, der har gjort det godt som borgmestre. Der er 100 årsager til, at det har været, som det er.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Glad Astralis-spiller efter triumf:...
bt.dk
Chelsea Clinton og Ivanka Trump var...
bt.dk
Udenrigsministeriet advarer danskere...
bt.dk
Sportsdirektør om racisme-bemærkning:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx