Af David Andersen - 09/11-15 22:23

10.900 flygtninge er rejst ind i Danmark på en uge10.900 flygtninge er rejst ind i Danmark på en uge

Siden 6. september i år skønner politiet, at 56.600 migranter og flygtninge er rejst ind i Danmark.

storybild

(Billede: Polfoto)

I anden uge af november skønner Rigspolitiet, at der 56.600 migranter og flygtninge, der er rejst ind i Danmark siden søndag den 6. september i år.

Her begyndte Rigspolitiet at vurdere, hvor mange flygtninge og migranter, der er rejst ind i landet baseret på tal fra Syd- og Sønderjyllands Politi og Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

FN venter 600.000 flygtninge går mod EU inden marts
FN venter 600.000 flygtninge går mod EU inden marts

Og antallet stiger uge for uge. I sidste uge vurderede Rigspolitiet, at der var kommet 45.700 indrejsende siden 6. september, så tallet er steget med næsten 11.000 på bare én uge.

Tallet baserer sig primært på konkrete observationer i forbindelse med screeninger og kontrol af udvalgte færgeankomster, tog, biler og busser og derfor skal tallet ses på som et minimumtal.

Flere partier: Flygtningeindsats fejler på ny
Flere partier: Flygtningeindsats fejler på ny

Rigspolitiet gør dog også opmærksom på, at tallet er behæftet med stor usikkerhed, da det eksempelvis kun er et begrænset antal tog og busser, hvor politiet laver kontrol på grund af Schengen-reglerne.

En stor del af flygtninge og migranterne er rejst videre til Sverige, som dog har meldt ud, at de ikke længere kan garantere flygtningene indkvartering.

Siden nytår er flere end en halv million mennesker ifølge FN nået frem til Sydeuropa. Godt halvdelen er fra Syrien, som er ramt af en blodig borgerkrig.

LÆS OGSÅ: Tre millioner flygtninge kommer til Europa

LÆS OGSÅ: DSB afviste forskere - troede de var flygtninge

LÆS OGSÅ: Sverige vil omfordele flygtninge til andre EU-lande

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx