Af - 01/05-15 11:31

Qvortrup: Det tætteste Venstre kommer på at skifte formandQvortrup: Det tætteste Venstre kommer på at skifte formand

Den populære Søren Gade har netop meddelt, at han stiller op til Folketinget. Det er det nærmeste, Venstre kommer på at skifte formand uden rigtigt at gøre det, vurderer Qvortrup.

storybild

Søren Gade er langt mere populær en formanden Lars Løkke Rasmussen. Derfor skal han nu være den, man forbinder med partiet Venstre, vurderer politisk kommentator, Henrik Qvortrup. (Billede: Polfoto)

Med Søren Gades comeback i dansk politik forsøger Venstre at smide en bombe ind i en valgkamp, som lige for tiden ikke går helt, som Venstre ønsker det.

Og det er klogt, vurderer Henrik Qvortrup, politisk kommentator hos metroxpress.

- Ligesom Helle Thorning-Schmidt forsøger sig med en "game changer" med dagpenge-udspillet, er det her Venstres forsøg på at spille ud med en trumf. Og det er ikke helt dumt, vurderer Henrik Qvortrup.


Søren Gade stiller op til Folketinget
Søren Gade stiller op til Folketinget

Ikke alene skal nyheden om den tidligere forsvarsminister tage opmærksomhed fra 1. maj-arrangementerne og statsministerens eget udspil om dagpenge. Søren Gade skal også tage opmærksomhed fra Venstres upopulære formand, Lars Løkke Rasmussen, vurderer Qvortrup.

- I Venstre ved man godt, at man har en historisk upopulær formand, som kan koste dem sejren. Derfor handler det nu om at få Venstre forbundet mindst muligt med Lars Løkke og mest muligt med Søren Gade, siger Henrik Qvortrup.

Søren Gade skal altså køres så meget frem i rækkerne, at han råder bod på den upopulære spydspids for partiet.

- Det er det nærmeste, du kan komme på et formandsskifte, uden at lave et formandsskifte, siger Henrik Qvortrup.

Qvortrup: Ikke dumt, at placere Løkke midt i 'fadøllets højborg'
Qvortrup: Ikke dumt, at placere Løkke midt i 'fadøllets højborg'

Pres på Kristian Jensen
Søren Gade spillede en større rolle i sidste års formandsopgør, hvor næstformand Kristian Jensen truede med at vælte Lars Løkke Rasmussen af pinden.

Her kom det frem, at Søren Gade var klar til at stille op som modkandidat til Kristian Jensen, hvis det kom så vidt, at der skulle vælges ny formand. Det skulle angiveligt fungere som en trussel, for at få Kristian Jensen til at trække sig.

Kampvalg blev det aldrig til, og Lars Løkke Rasmussen fortsatte som bekendt som formand.

Ny måling: Thornings kampform styrket
Ny måling: Thornings kampform styrket

Nu er Søren Gade alligevel tilbage på den politiske scene, og Henrik Qvortrup vurderer, at hvis Søren Gade kommer ind, bliver han for alvor en trussel for Kristian Jensens formandsdrømme.


- Det er klart en presbal til Kristian Jensen, for nu er hans nærmeste konkurrent rykket et skridt tættere på, siger Henrik Qvortrup.

Søren Gade er en usædvanlig populær politiker, der ved valget i 2007 fik knap 24.000 personlige stemmer kun overgået af daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen i partiet Venstre.

Søren Gade har flere gange afvist at stille op til Folketinget igen - senest for 22 dage siden til TV2.dk.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
23-årige Hans-Christian er...
bt.dk
Formel 1 i Danmark: Nu lever drømmen...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx