21/05-15 14:07

72-årig kvinde får 11 års fængsel for at dræbe sin mand72-årig kvinde får 11 års fængsel for at dræbe sin mand

En ældre kvinde er skyldig i drabet på sin 74-årige mand og skal 11 år i fængsel, fastslår Retten i Næstved.

Flere stik i hals og bryst fra en 17 centimeter lang køkkenkniv var årsagen til, at 74-årige Ole Brandt Jørgensen i august mistede livet i sit hjem på Thit Jensens Vej i Næstved.

Torsdag eftermiddag har Retten i Næstved besluttet at sende mandens hustru, den 72-årige Jytte Brandt Jørgensen, i fængsel i 11 år.

Kvinde skal 11 år i fængsel for kæreste-drab
Kvinde skal 11 år i fængsel for kæreste-drab

Desuden frakendes hun retten til at få arv, forsikringssummer, pensioner eller andre ydelser, der var afhængig af mandens død.

Under retssagen har kvinden erkendt, at det var hende, der førte kniven. Alligevel har hun nægtet sig skyldig i manddrab.

Sigtet for tre drab på sygehus forbliver fængslet
Sigtet for tre drab på sygehus forbliver fængslet

Retten mener imidlertid, at kvinden, der er uddannet sygeplejerske, må have vidst, at manden ville dø, da hun stak ham flere gange i hjerteregionen.

- Dette understøttes til dels også af tiltaltes forklaring afgivet under grundlovsforhøret 8. august 2014, herunder at hun som sygeplejerske vidste, at et stik i hjerteregionen ville medføre, at personen døde, lyder det fra retten.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som har efterforsket sagen, har beskrevet drabet på Ole Brandt Jørgensen som en familietragedie.

Kvinden har under retssagen forklaret, at manden havde et årelangt alkoholmisbrug, og at han aldrig var til noget, når han drak. Han lå bare og sov.

Det blev for meget for kvinden, og det kulminerede, da Ole Brandt Jørgensen i fuldskab var kommet til at tage en andens cykel med hjem.

Hun stak ham fire gange i hjertet og flere gange i halsen.

Den følgende morgen, efter at Jytte Brandt Jørgensen havde været i bad, kontaktede hun sin familie.

Familien kom straks ud til adressen, hvor kvinden bad dem om at hjælpe hende med at overføre penge fra mandens konto til hende til brug for begravelsen, inden der blev ringet 114.

Kvinden ankede dommen til landsretten.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Par krævede erstatning for...
bt.dk
Morten måtte droppe studiet for at...
bt.dk
Dansk succesdesigner stod bag noget...
bt.dk
Gus Hansen stævnede Rasmus Nøhr for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx