Af Trina Nielsen - 19/04-18 22:23

Emojis ødelægger sprogetEmojis ødelægger sproget

'Emoji' er historisk set det hurtigst voksende sprog - og det ødelægger britiske unges engelskfærdigheder, viser en undersøgelse foretaget af YouTube.

storybild

Knap tre ud af fire er afhængige af emojis, når de kommunikerer med andre over telefonen, og når de så skriver, er de lige så afhængige af den indbyggede stavekontrol og de ord og sætninger, telefonen automatisk foreslår.

Det viser en undersøgelse foretaget af YouTube blandt 2000 briter.

Ud af de 2000 deltagere i undersøgelsen mellem 16 og 65 år mener næsten alle, 94 procent, at der har været en generel nedgang i folks brug af korrekt grammatik. Fire ud af fem af de adspurgte peger på den unge generation som de værste syndere.

Og derudover fandt undersøgelsen frem til, at knap halvdelen af briterne ikke er sikre i hverken stavning og grammatik.

Chris McGovern, formand for 'the Campaign for Real Education' og tidligere statsrådgiver siger til news.sky:

»Der har uden tvivl været en seriøs nedgang i forhold til de unges evner til at bruge det engelske sprog og skrive grammatisk ordentligt engelsk. Vi bevæger os i en retning af et billed- og tegneseriesprog.«

Han siger, at børn altid vil forsøge at hoppe over, hvor gærdet er lavest, og det kan ende med at have stor betydning for sproget:

»En emoji kan formidle et budskab, men det avler dovenhed. Hvis folk tænker, de bare kan sende et billede, ender det med at fortynde sproget.«

Dog viser en undersøgelse fra Edinburgh University, at emojis hjælper folk til at føle sig mere inkluderet på de sociale medier. Efter at have analyseret millionvis af tweets, viste det sig, at folk, der vælger at personliggøre deres emojis, vælger deres egen hudfarve. Og dem, der valgte en anden hudfarve end deres egen, skrev stort set kun positive tweets.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Janni om tv-program: Konflikterne er...
bt.dk
Brøndby og FCM dominerer: Her er...
bt.dk
Kronprins Frederik om udsigten til at...
bt.dk
I smerter før storstilet arrangement:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx