Af - 22/09-15 19:23; Opdateret: 05/11-15 15:08

758 piger med mistanke om HPV-bivirkninger får fortsat ikke hjælp758 piger med mistanke om HPV-bivirkninger får fortsat ikke hjælp

Sundhedsministeren vil nu tage problemet op med regionerne.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Dupont Sisse)

758 fortrinsvis yngre kvinder venter, venter og venter utålmodigt på lægehjælp.

De har i månedsvis været plaget af diffuse smerter, følelsesløshed, hovedpine og kronisk træthed.

Det skriver Politiken.

Pigerne frygter selv, at deres invaliderende problemer skyldes den omdiskuterede HPV-vaccine, der skal beskytte mod livmoderhalskræft. Derfor er de af egen læge blevet henvist til den hospitalsafdeling i regionen, der siden 1. juni i år har været udpeget til at stå for udredningen af disse pigers uklare, diffuse symptomer; de i folkemunde omtalte HPV-centre.

Afgørelse: Drenge skal ikke have gratis HPV-vaccine
Afgørelse: Drenge skal ikke have gratis HPV-vaccine

Europæisk lægemiddelagentur kigger nærmere på HPV-vaccine
Europæisk lægemiddelagentur kigger nærmere på HPV-vaccine

Ud af de 1290 henviste piger og yngre kvinder venter fortsat langt over halvdelen på at komme i gang med et egentligt udredningsforløb.

De venter alt lige fra to uger til ni måneder på at blive indkaldt. Det viser et statusnotat, som Danske Regioner tirsdag har afleveret på sundhedsminister Sophie Løhdes (V) bord. Og den nye minister er så langt fra tilfreds med konklusionerne i det 11 sider lange notat.

- Alle regionerne er nu i gang med at udrede og behandle pigerne, og det er positivt. Men det ikke tilfredsstillende, at ventetiden flere steder er så lang, som det er tilfældet. Det er forhåbentlig et udtryk for en pukkel, der er opstået, før tilbuddet til pigerne blev etableret. Og jeg forventer, at regionerne vil sikre, at ventetiderne bliver markant kortere fremadrettet, siger Sophie Løhde i en skriftlig kommentar til Politiken og fortsætter:

HPV-piger: Vi blev ikke advaret om bivirkninger
HPV-piger: Vi blev ikke advaret om bivirkninger

- Pigerne, der oplever bivirkninger ved HPV-vaccinen, er naturligvis bekymrede og vil gerne vide, hvad de fejler. Derfor er det godt, at regionerne har oprettet særlige indgangsafdelinger, som pigerne kan blive henvist til for at få den hjælp og rådgivning.

Ministeren skal i næste uge mødes med formand for Danske Regioner Bent Hansen (S), hvor de mange hundrede ventende såkaldte HPV-piger er på programmet.

LÆS OGSÅ: Indberetningsbunke over HPV-vaccines bivirkninger vokser

LÆS OGSÅ: HPV-piger: Lægerne siger, vi er tossede

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Engelske medier hylder vilde Eriksen:...
bt.dk
Slut med NemID-kortet: Nu kommer der...
bt.dk
Sofie Linde: Sådan er Joakim som far
bt.dk
Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx