Af - 22/12-16 12:37

Den danske stat betaler uddannelse to i udlandetDen danske stat betaler uddannelse to i udlandet

Selv om du ikke længere kan få to uddannelser i Danmark, kan danskere stadig få den samme uddannelse i udlandet - og få staten til at betale i to år.

storybild

Selv om et lovindgreb i denne uge har forbudt danske studerende at tage to uddannelser på bachelor-niveau i danmark, kan de stadig tage uddannelse nummer to i udlandet med statsstøtte.

EU-borgere kan stadig tage en ekstra uddannelse i Danmark
EU-borgere kan stadig tage en ekstra uddannelse i Danmark

Det betyder, at man kan få mellem 23.900 kroner til 49.500 kroner per semester i to år afhængig af, hvad du læser - og skulle den udenlandske uddannelse være dyrere, så kan du låne resten.

Det bekræfter Forsknings- og undervisningsminister Søren Pind (V):

- Det er rigtigt, at vi ikke begrænser studerende fra at tage udlandsstipendium med til en hel kandidatuddannelse i udlandet. Men der er en lang række steder, vi ikke begrænser, skriver han.

DF: Absurd at EU-borgere må få ekstra uddannelse i Danmark
DF: Absurd at EU-borgere må få ekstra uddannelse i Danmark

Det nye lov forhindrer blot, at man kan få to uddannelser i Danmark på statsstøtte. OG det får SF og de radikale til at stille spørgsmål til ministeren:

- Det her er jo groteskt og uigennemtænkt, at man forhindrer danske studerende i at tage uddannelse nummer to i Danmark, men støtter økonomisk med taxameterordning, at de kan tage samme uddannelse i udlandet, siger Sofie Carsten Nielsen (R).

Folkeskolens ældste elever har fravær i ugevis
Folkeskolens ældste elever har fravær i ugevis

Metroxpress kunne i går fortælle, at EU-borgere stadig kan tage en uddannelse i Danmark, selv om de har en uddannelse fra hjemlandet. Antal EU-borgere, der får dansk SU, er siden 2008 steget voldsomt fra 5.098 i 2008 til 17.975 sidste år.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superliga-klub med vigtig besked før...
bt.dk
Medie: Brøndby jagter tysker med...
bt.dk
Kendt imam beroliger Støjberg: Sådan...
bt.dk
'Har du også prøvet at begå klassisk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx