Af Ritzau - 03/05-17 14:40; Opdateret: 03/05-17 16:32

Økonomer: Værd at overveje boligkøb før 2021Økonomer: Værd at overveje boligkøb før 2021

Med den nye aftale om boligskat kan det være en fordel for nogle danskere at fremrykke køb af drømmeboligen.

storybild

Med den nye aftale om boligskat kan det være en fordel for nogle danskere at fremrykke købet af drømmeboligen, mener cheføkonom. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Morten Stricker)

Går man med tanker om snart at købe sit fremtidige hjem, kan det være en god idé at handle før 2021. Især hvis man bor i eller omkring en af de større byer.

Sådan lyder analysen fra flere økonomer i kølvandet på den brede politiske aftale om en ny boligskat. En af dem er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, Signe Roed-Frederiksen:

- For dem, som overvejer at købe den bolig, der skal være deres permanente bolig i mange år frem i tiden, kan det være fornuftigt at overveje, om man ikke skal købe den på denne side af 2021 for at opnå den skatterabat, som ligger i den nye aftale.

- Har man en kortere tidshorisont, hvor man kun skal bo i sin bolig i et par år, kan der i hvert fald i nogle tilfælde være en idé i at vente til efter 2021.

Aftalen blev indgået mellem regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og De Radikale.

Den giver en skatterabat til eksisterende boligejere. Rabatten stopper, når boligen sælges.

Det kan meget vel sende boligpriserne opad frem til 2020, påpeger økonomerne. Herfra er det nemlig ikke muligt for nye boligejere at få glæde af skatterabatten.

Prishoppet vil dog næppe ramme med samme styrke over hele Danmark, vurderer Signe Roed-Frederiksen. Særligt hovedstaden og de større byer ventes at opleve prisstigninger.

Det skyldes, at priserne her er steget mest siden 2001, og skatterabatten derfor er størst her.

- Det er her, de nye ejendomsvurderinger, som vi får i 2019, vil vise den største stigning, forklarer Signe Roed-Frederiksen.

Hun henviser til det vurderingssystem, der blev vedtaget i november for at rette op på, at Skats vurderinger i årevis var ude af trit med de priser, som boligerne er blevet handlet for.

Rådet fra Signe Roed-Frederiksen lyder, at det kan være en fordel at skynde sig, hvis man drømmer om en bolig i og omkring de større byer, hvor skatterabatten er højest.

- I de områder, hvor boligskatten står til at stige ret markant efter 2021, kan man i hvert fald overveje, om det ikke er en god idé at købe sin bolig inden udgangen af 2020, siger hun.

- Fordi så har du skatterabatten i rigtig mange år. Det er et fast beløb, og det får du hvert år, indtil du sælger din bolig.

Mange økonomer forventer dog også, at boligen vil falde i værdi, efter at det ikke længere er muligt for nye købere at få samme skatterabat.

Derfor skal man også passe på med at haste ud på boligmarkedet, påpeger chefanalytiker Tore Stramer fra Nykredit:

- Det skal man som køber være opmærksom på, så man ikke køber for dyrt op til 2021.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Farvel single-liv: Skibabe har scoret...
bt.dk
Personpåkørsel: Togbusser indsat
bt.dk
Tøjgigant lider i Danmark: Værste...
bt.dk
Superliga-boss efter frifindelse:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx