Af - 12/03-14 14:09; Opdateret: 12/03-14 14:48

Så mange pas forsvinder hvert år med postenSå mange pas forsvinder hvert år med posten

185 pas forsvandt sidste år, som borgere havde bestilt ved kommunen, forsvandt da de blev sendt som brevpost. DF kalder det en god idé, hvis folk selv henter passet

storybild

(Billede: Møller Magnus)

Næsten 200 pas forsvinder hver eneste år, fordi kommunerne sender de pas man har bestilt og betalt på Borgerservice med posten.

Kommunerne trykker endda ordet pas på konvoluterne med nye pas.

Det kan metroxpress i dag fortælle med baggrund af nye tal, som Rigspolitiet har fremskaffet til avisen.

I 2013 forsvandt 185 pas, der blev sendt med posten. Året før var det 163 post, der aldrig dukkede op hos modtageren.

35.000 danske pas er forsvundet
35.000 danske pas er forsvundet

- Vi følger bare loven og sender pas som almindeligt brevpost, siger presseansvarlig Rasmus Gorm Hansen fra Borgerservice i Københavns Kommune.

Ekspert om forsvundne pas: Foruroligende
Ekspert om forsvundne pas: Foruroligende

Dansk Folkeparti synes, at sikkerheden omkring pas er alt for ringe - når man ved, at folk kan komme ombord på fly med andres pas.

- Der forsvinder alt, alt for mange pas. Det kunne eksempelvis være en god idé, hvis folk blot fik et brev om at de kunne hente deres pas på kommunen, siger næstformand i partiet Peter Skaarup.

Mand med stjålet pas var fra Iran
Mand med stjålet pas var fra Iran

I metroxpress i dag kan vi afsløre, at hele 35.000 pas forsvandt sidste år - et tal, der er næsten fordoblet i forhold til mistede pas for ti år.

Både SF og Konservative fortæller, at de er sikre på, at en del af passene forsvinder i sortbørshandel. Konservative kalder tallet alarmerende og fortæller, at de ønsker, at politiet holder øje med folk, der mister flere pas.

Her er politiets teori om mænd med stjålne pas
Her er politiets teori om mænd med stjålne pas

Hans Jørgen Bonnichsen er tidligere chef for Politiets Efterretningstjeneste (PET) og fortalte at danske pas er populære hos kriminelle:

- Et dansk pas er i høj kurs i de kriminelle miljøer, fordi de har høj troværdighed. Det kan bruges til alt fra menneskesmugling, terror, organiseret kriminalitet, identitetstyveri, dokumentfalsk. Alt, siger han.

Passager med stjålet pas skulle til Danmark
Passager med stjålet pas skulle til Danmark

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx