Af Benjamin Krogh - 12/09-15 12:12

Politiet har flyttet mandskab til den danske grænsePolitiet har flyttet mandskab til den danske grænse

Politiet har flyttet mandskab til grænseområderne i Sønderjylland og på Lolland-Falster.

storybild

(Billede: Polfoto)

Politiet har flyttet mandskab til den danske grænse og arbejder målrettet på at vende tilbage til den normale situation, hvor alle udlændinge, som politiet møder, får kontrolleret deres identitet.

Det skriver rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg lørdag formiddag i en status over politiets indsats ved grænsen.

Uden at sætte præcise tal på skriver rigspolitichefen, at de senere dages ekstraordinære tilstrømning af flygtninge har ført til, at "et betydeligt antal politifolk" er flyttet til de grænsenære områder.

Universitet vil give studiepladser til flygtninge
Universitet vil give studiepladser til flygtninge

Desuden har dansk politi forstærket sit samarbejde med både tysk politi og politiet i de øvrige nordiske lande, herunder Sverige, som mange af de mennesker, der er rejst ind i Danmark, har haft som mål.

- Tilstrømningen har været så voldsom, at dansk politi midlertidigt har måttet opgive at tilbageholde og sikre identiteten af alle de udlændinge, som vi mistænker for at være indrejst ulovligt i Danmark, skriver Jens Henrik Højbjerg.

Situationen er opstået, fordi flertallet af de mennesker, der har krydset grænsen, ikke har ønsket at samarbejde med det danske politi, og at det derfor ville have krævet en betydelig magtanvendelse at kontrollere deres identitet, hedder det.

225 udlændinge har krydset landegrænsen natten til lørdag
225 udlændinge har krydset landegrænsen natten til lørdag

Nu, da der er tilført flere betjente til grænseområderne, arbejder politiet imidlertid målrettet på at genoprette normalen.

- Dansk politi arbejder målrettet på at vende tilbage til den normale situation, hvor alle udlændinge, som politiet møder enten som led i kontrolarbejdet i grænseområdet eller på anden vis, og som mistænkes for at være indrejst ulovligt, får deres identitet kontrolleret, skriver Højbjerg.

Det forstærkede samarbejde med tysk politi består blandt andet i, at en dansk forbindelsesofficer vil blive placeret i Tyskland. Vedkommende skal hjælpe med at udveksle oplysninger og i det hele taget koordinere samarbejdet på begge sider af den dansk-tyske grænse.

/ritzau/

LÆS OGSÅ: Her gør kunstner billedet med 'Spyttemanden' færdigt

LÆS OGSÅ: EU-præsident: Krisetopmøde hvis flygtninge splitter EU

LÆS OGSÅ: Støjberg: Jeg tager til EU med bred opbakning

LÆS OGSÅ: Løkke drøfter flygtninge med Juncker

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx