Af Katrine Frederikke Wandrup - 28/09-17 22:52

Hunden Loke sætter et smil på læberne hos alle: Nu er han nomineret til særlig pris Hunden Loke sætter et smil på læberne hos alle: Nu er han nomineret til særlig pris

Loke har en særlig evne, som hans ejer bruger til at hjælpe ældre på plejehjem.

storybild

Hunden Loke. (Billede: Privat foto)

Hver uge besøger hunden Loke og hans ejer, Ann-Christina Nielsen, to plejehjem i Nordjylland omkring Frederikshavn. Loke er nemlig besøgshund hos de ældre og demente, og han kan noget særligt.

»Der sidder folk, som måske har brug for en opkvikker eller et smil på læben, og det kan Loke give dem,« fortæller den 27-årige ejer Ann-Christina Nielsen til metroxpress.

Hunden er rigtig nem at have med at gøre, fordi hans ejer har brugt mange timer på at træne ham. Og så er han bare virkelig sød og lidt sjov at se på, på grund af hans specielle pels, siger Ann-Christina Nielsen.

Hun kom på idéen om, at Loke skulle være besøgshund, fordi han altid har været rigtig god sammen med Ann-Christinas bedstefar. Men ikke nok med det, så er hendes niecer og nevøer også rigtig glade for hunden, og derfor forsøger hun i øjeblikket at få ham godkendt som læsehund til børn med koncentrationsvanskeligheder.

Det er ikke kun de ældre, Loke hjælper. Ann-Christina Nielsen selv er psykisk syg og går derfor hjemme.

»Loke er min støtte og uden ham ville jeg ikke komme udenfor en dør. Så det er godt for alle, når vi besøger plejehjemmene,« forklarer hun.

Derfor har Ann-Christina Nielsen nu nomineret Loke til 'Danmarks Dyrehelt 2017', hvor kæledyr fra hele landet kan blive nomineret, og måske vinde, hvis de gør nogle ekstraordinære ting i hverdagen for deres ejere eller andre.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

37-årig hacker bag afsløring af...
bt.dk
Borgmester skyder københavnsk Formel...
bt.dk
Finn blev mistænkt i Emilie...
bt.dk
Legendarisk cirkus risikerer at lukke...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx