Af - 27/08-16 09:24

Efter Nanna-sag: Pind vil slå hårdere ned på voldsmændEfter Nanna-sag: Pind vil slå hårdere ned på voldsmænd

Regeringen vil skærpe straffen for grov vold. Særlig umotiveret gadevold har justitsminister Søren Pind fokus på.

Bildstrecke im Grossformat »

Hun troede på et tidspunkt, at hun skulle dø, da slagene med cykellåsen faldt ned over hende fra de tre gerningsmand. Ved siden af på brostenene i vinterkulden lå hendes kæreste.

Nanna blev overfaldet juleaften: Så meget kræver anklageren i straf
Nanna blev overfaldet juleaften: Så meget kræver anklageren i straf

Sådan har Nanna Skovmand selv forklaret om det voldsomme overfald, hun var udsat for for halvandet år siden, da hun var nået næsten hjem til lejligheden på Vesterbro med sin kæreste efter en juleaften med familien. Parret blev tildelt adskillige slag og spark med en wirelås. Gerningsmændene på dengang 16, 17 og 19 år fik henholdsvis ti måneders fængsel og et års fængsel.

Det skriver Berlingske.

Fængselsstraffe af den længde er imidlertid slet ikke tilstrækkelige, lyder meldingen nu fra justitsminister Søren Pind (V), der med baggrund i blandt andet Nanna-sagen vil skærpe straffen for grov vold begået af flere gerningsmænd i forening.

Over for TV 2 udtaler Søren Pind:

- I virkeligheden kom der for lave straffe ud af det. Fremover skal den (Nanna-sagen, red.) form for forbrydelser takseres til en tredjedel mere end for nuværende. Og i gentagelsestilfælde overvejer vi at hæve det med yderligere 50 procent, siger Søren Pind til TV 2.

Nanna og Mads blev overfaldet julenat: Unge kendt skyldige
Nanna og Mads blev overfaldet julenat: Unge kendt skyldige

Regeringen afsætter i sit forslag til en ny finanslov, der ventes fremlagt i begyndelsen af næste uge, 90 mio. kroner frem mod 2020 til en såkaldt strafskærpelsespulje.

Pengene skal blandt andet bruges til at huse flere personer i længere tid i de danske fængsler. I første omgang lægger han op til, at en fængselsstraf forlænges med en tredjedel i forhold til det strafniveau, vi kender i dag, når der er tale om grov vold begået af flere personer i forening. En forbrydelse, der i dag resulterer i en dom på tre års fængsel, skal altså fremover give fire år bag tremmer.

Uhyggeligt overfald på Nanna og Mads julenat: Nu risikerer gerningmænd hårde straffe
Uhyggeligt overfald på Nanna og Mads julenat: Nu risikerer gerningmænd hårde straffe

Konkret vil justitsministeren sætte ændringen igennem ved en lovændring, hvor det skal skrives ind i lovbemærkningerne, at strafniveauet skal hæves med en tredjedel i forhold til den hidtidige retspraksis, skriver Berlingske.

- I sidste ende er det dommerne, der træffer beslutningen. Vi dikterer ikke et bestemt minimumsniveau, men det vi siger, er, at den typiske forbrydelse på det her område er tre år, mener vi, at straffen skal være fire år, siger Søren Pind til TV 2.

LÆS OGSÅ: Fire fængslet for overfald på kærestepar

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx