30/04-14 16:32

Rumænere idømt hårde straffe for indbrudRumænere idømt hårde straffe for indbrud

Seks rumænere er dømt for at stå bag en stribe indbrud, som anses som organiseret kriminalitet.

Retten i Lyngby har onsdag idømt seks rumænske mænd mellem to år og otte måneder og 3,5 års fængsel i den såkaldte sixpack-sag om en række indbrud i København og Nordsjælland.

Retsformand Søren Holm Seerup fortæller, at det er en enig domsmandsret, som står bag afgørelsen.

-Vi har fundet, at der er tale om én samvirkende bande, der er rejst til Danmark med det formål at begå indbrud, siger retsformanden.

Sagen er efterforsket af politiets særlige indbrudsgruppe Task Force Indbrud og har haft kodenavnet Sixpack. De fem har tilsammen været tiltalt for 22 indbrud i København og Nordsjælland.

Anklager Carina Erdogan havde forud for dommen forlangt, at de seks mænd skulle idømmes mellem tre og fire års fængsel, blandt andet fordi indbruddene efter anklagemyndighedens opfattelse har været organiseret.

- Vi er tilfredse med rettens afgørelse. Det sender et klart signal om, at det bliver straffet strengt, når man kommer her til landet for at begå indbrud, siger hun efter dommen.

De seks rumænere er kommet til Danmark for at arbejde, men kunne ikke finde job, og slog sig derfor ind på kriminalitet for at skaffe penge.

Flere har erkendt at have deltaget i indbrud, men de tiltalte har nægtet, at der skulle være tale om organiseret kriminalitet, og de nægter at have arbejdet sammen som gruppe om indbruddene.

Den hårdeste straf gik til 23-årige Iliutae Chitai, som blev straffet med tre et halvt års fængsel. 27-årige Florian Chitoi blev idømt fængsel i tre år og tre måneder, mens 21-årige Adrian Petcu skal tre år i fængsel.

24-årige Vasile Anuti, 25-årige Catalin-Dan Ionita og 20-årige Mihai Andrei Mereacre skal alle i fængsel i to år og otte måneder.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Retter alvorlig mistanke mod Danmarks...
bt.dk
Skisportsstjerne har scoret...
bt.dk
Brand i restaurant: Flere brandvogne...
bt.dk
Emelie tjener godt på privat...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx